Продовжити літо? Запросто! Насолоджуйтеся теплими літніми вечорами з освіжальним винним коктейлем сангрією!

The Village Україна разом з Aznauri розповідають, як правильно підібрати вино та приготувати домашню сангрію на будь-який смак.

Фруктові смаки – тренди світової кулінарії

Оскільки фруктові тренди в кулінарії не зникають, сангрія – ідеальна база для експериментів. Завдяки різноманіттю інгредієнтів рецепт можна адаптувати до будь-якого сезону. Класичний напій готують із вина, води та фруктів, але можливості варіацій безмежні: мінеральна вода, біле чи червоне вино, різні фрукти, ягоди, спеції.

Додати сангрії збалансованого й насиченого смаку допоможуть фруктові вина з Aznauri Fruit Collection: ніжний персик, спокуслива полуниця, пристрасна чорна смородина та соковита вишня. Вони чудово підходять для сангрії завдяки яскравим фруктовим нотам, які зроблять смак напою насиченішим і глибшим.

Рецепти чотирьох ідеальних сангрій

Сангрія «Персикова свіжість»


  • 0,75 л фруктового білого вина Aznauri Peach
  • 0,33 л газованої мінеральної води
  • 1 лимон та 1 апельсин, нарізані тонкими скибочками
  • 200 г персика, 1 зелене яблуко, скибочками
  • Додати м’яту та базилік до свого смаку

Завдяки вину Aznauri Peach сангрія набуде смаку апельсинової цедри й персикового джему та ніжного фруктового аромату. Базилік чудово доповнить фрукти завдяки своєму солодкуватому й трохи пряному аромату. Цей варіант ідеально підійде для легкої приємної розмови з подружками, які цінують м'які смаки.

Сангрія «Полунична насолода»


  • 0,75 л фруктового рожевого вина Aznauri Strawberry
  • 0,33 л газованої мінеральної води
  • 1 лимон та 1 апельсин, нарізані тонкими скибочками
  • 150 г полуниці, 50 г чорниці
  • Листя м’яти

Aznauri Strawberry занурить вас в атмосферу літнього саду з ніжним ароматом полуниці, а смак вершків і марципанів додасть сангрії ніжного та приємного смаку. Прикрасити коктейль рекомендуємо шматочками свіжої полуниці, долькою апельсина та листям м’яти. Сангрія «Полунична насолода» стане ідеальним доповненням до солодких страв і десертів.

Сангрія «Смородиновий фреш»


  • 0,75 л фруктового червоного вина Aznauri Black Currant
  • 0,33 л газованої мінеральної води
  • 150 г свіжої чорної смородини
  • 1 лимон та 1 апельсин, нарізані тонкими скибочками
  • Прикрасити малиною й мʼятою

Aznauri Black Currant уподобають ті, хто віддає перевагу складним, багатим на смак коктейлям із легкою приємною терпкістю, глибоким червоним кольором і яскравими нотками чорної смородини. Використайте ягоди смородини або лимон, щоби додати напою кислинки та рівноваги. Сангрія з таким вином пасуватиме різним сортам сиру, особливо м'яким і кремовим, як-от камамбер і брі.

Сангрія «Вишнева спокуса»


  • 0,75 л фруктового червоного вина Aznauri Cherry
  • 0,33 л газованої мінеральної води
  • 1 лимон та 1 апельсин, нарізані тонкими скибочками
  • 200 г вишні (без кісточок), 50 г ожини
  • Додати мʼяту або базилік

Вишукане вино Aznauri Cherry надасть сангрії спокусливого вишневого аромату з нотами смаженого мигдалю й темного шоколаду. Додайте нарізану вишню чи ягоди задля акцентної кислинки або ж м'яту чи листя базиліку, щоб додатково освіжити напій. Вишнева сангрія чудово поєднується з десертами, особливо із шоколадними тортами, а також пасуватиме до твердих сирів, де солодкість вина контрастуватиме із солоністю сиру.

Вечори із сангрією на фруктовому вині Aznauri стануть чудовим ритуалом, який підкреслить особливі моменти в теплій компанії. Не забудьте дати коктейлю трохи настоятися в графині для повного поєднання смаків.

Обрати правильне вино для сангрії

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ