ПромоХіт сезону – фруктова сангрія: як правильно обрати вино
Чотири рецепти напою з вином Aznauri
Продовжити літо? Запросто! Насолоджуйтеся теплими літніми вечорами з освіжальним винним коктейлем сангрією!
The Village Україна разом з Aznauri розповідають, як правильно підібрати вино та приготувати домашню сангрію на будь-який смак.
Фруктові смаки – тренди світової кулінарії
Оскільки фруктові тренди в кулінарії не зникають, сангрія – ідеальна база для експериментів. Завдяки різноманіттю інгредієнтів рецепт можна адаптувати до будь-якого сезону. Класичний напій готують із вина, води та фруктів, але можливості варіацій безмежні: мінеральна вода, біле чи червоне вино, різні фрукти, ягоди, спеції.
Додати сангрії збалансованого й насиченого смаку допоможуть фруктові вина з Aznauri Fruit Collection: ніжний персик, спокуслива полуниця, пристрасна чорна смородина та соковита вишня. Вони чудово підходять для сангрії завдяки яскравим фруктовим нотам, які зроблять смак напою насиченішим і глибшим.
Рецепти чотирьох ідеальних сангрій
Сангрія «Персикова свіжість»
- 0,75 л фруктового білого вина Aznauri Peach
- 0,33 л газованої мінеральної води
- 1 лимон та 1 апельсин, нарізані тонкими скибочками
- 200 г персика, 1 зелене яблуко, скибочками
- Додати м’яту та базилік до свого смаку
Завдяки вину Aznauri Peach сангрія набуде смаку апельсинової цедри й персикового джему та ніжного фруктового аромату. Базилік чудово доповнить фрукти завдяки своєму солодкуватому й трохи пряному аромату. Цей варіант ідеально підійде для легкої приємної розмови з подружками, які цінують м'які смаки.
Сангрія «Полунична насолода»
- 0,75 л фруктового рожевого вина Aznauri Strawberry
- 0,33 л газованої мінеральної води
- 1 лимон та 1 апельсин, нарізані тонкими скибочками
- 150 г полуниці, 50 г чорниці
- Листя м’яти
Aznauri Strawberry занурить вас в атмосферу літнього саду з ніжним ароматом полуниці, а смак вершків і марципанів додасть сангрії ніжного та приємного смаку. Прикрасити коктейль рекомендуємо шматочками свіжої полуниці, долькою апельсина та листям м’яти. Сангрія «Полунична насолода» стане ідеальним доповненням до солодких страв і десертів.
Сангрія «Смородиновий фреш»
- 0,75 л фруктового червоного вина Aznauri Black Currant
- 0,33 л газованої мінеральної води
-
150 г свіжої чорної смородини
- 1 лимон та 1 апельсин, нарізані тонкими скибочками
- Прикрасити малиною й мʼятою
Aznauri Black Currant уподобають ті, хто віддає перевагу складним, багатим на смак коктейлям із легкою приємною терпкістю, глибоким червоним кольором і яскравими нотками чорної смородини. Використайте ягоди смородини або лимон, щоби додати напою кислинки та рівноваги. Сангрія з таким вином пасуватиме різним сортам сиру, особливо м'яким і кремовим, як-от камамбер і брі.
Сангрія «Вишнева спокуса»
- 0,75 л фруктового червоного вина Aznauri Cherry
-
0,33 л газованої мінеральної води
- 1 лимон та 1 апельсин, нарізані тонкими скибочками
- 200 г вишні (без кісточок), 50 г ожини
- Додати мʼяту або базилік
Вишукане вино Aznauri Cherry надасть сангрії спокусливого вишневого аромату з нотами смаженого мигдалю й темного шоколаду. Додайте нарізану вишню чи ягоди задля акцентної кислинки або ж м'яту чи листя базиліку, щоб додатково освіжити напій. Вишнева сангрія чудово поєднується з десертами, особливо із шоколадними тортами, а також пасуватиме до твердих сирів, де солодкість вина контрастуватиме із солоністю сиру.
Вечори із сангрією на фруктовому вині Aznauri стануть чудовим ритуалом, який підкреслить особливі моменти в теплій компанії. Не забудьте дати коктейлю трохи настоятися в графині для повного поєднання смаків.
Обрати правильне вино для сангріїМАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ