Аби влаштувати з друзями вечірку, привід не потрібен. Гучна музика й танці до літнього світанку або перегляд кінофільмів і настільні ігри зимового вечора – коктейлі ніколи не будуть зайвими. Щоб надати вечору родзинки, приготуйте нескладні прохолодні коктейлі в домініканському стилі на основі рому Ron Barceló.
The Village Україна разом із мережею виномаркетів OKWINE розповідають, які 5 коктейлів можна приготувати на основі рому Ron Barceló.
Imperial and Tonic
Інгредієнти:
• 60 мл рому Barceló Imperial
• 1 лимон
• тонік
• декор: мікс фруктів
• лід
Спосіб приготування:
У хайбол із льодом додайте Barceló Imperial, витисніть сік із лимона і долийте тонік. Прикрасьте скибками улюблених фруктів. Ром Barceló Imperial має преміальну якість, адже під час його створення використовують найкращі спирти, воду та діжки з-під бурбона. Його смак поступово відкриватиме вам відтінки коричневого цукру, ірису, пряних спецій, дубу і хрусткого яблука.
Imperial and Tonic
Інгредієнти:
• 60 мл рому Barceló Imperial
• 1 лимон
• тонік
• декор: мікс фруктів
• лід
Спосіб приготування:
У хайбол із льодом додайте Barceló Imperial, витисніть сік із лимона та долийте тонік. Прикрасьте скибками улюблених фруктів. Ром Barceló Imperial має преміальну якість, адже під час його створення використовують найкращі спирти, воду та діжки з-під бурбона. Його смак поступово відкриватиме вам відтінки коричневого цукру, ірису, пряних спецій, дубу і хрусткого яблука.
Gran Añejo
Citrus Twist
Інгредієнти:
• 90 мл рому Barceló Añejo
• 30 мл апельсинового соку
• 15 мл цукрового сиропу
• 1/2 частину соку з 1 лайма
• содова
• декор: висушені скибки апельсина
• лід
Спосіб приготування:
У шейкер із льодом налийте ром, апельсиновий сік, цукровий сироп і сік лайма. Добре перемішайте і, процідивши, перелийте в тумблер. Смак рому Barceló Añejo – насичений і гармонійний. Квітково-фруктові відтінки переплітаються з горіховими, ванільними та карамельними акцентами. Прикрасьте коктейль апельсиновими скибками та насолоджуйтесь.
Gran Añejo
Citrus Twist
Інгредієнти:
• 90 мл рому Barceló Añejo
• 30 мл апельсинового соку
• 15 мл цукрового сиропу
• 1/2 частину соку з 1 лайма
• содова
• декор: висушені скибки апельсина
• лід
Спосіб приготування:
У шейкер із льодом налийте ром, апельсиновий сік, цукровий сироп і сік лайма. Добре перемішайте і, процідивши, перелийте в тумблер. Смак рому Barceló Añejo – насичений і гармонійний. Квітково-фруктові відтінки переплітаються з горіховими, ванільними та карамельними акцентами. Прикрасьте коктейль апельсиновими скибками та насолоджуйтесь.
Mai Tai
Інгредієнти:
• 15 мл лікеру Curação
• 60 мл рому Barceló Añejo
• 15 мл мигдалевого сиропу
• 15 мл цукрового сиропу
• 25 мл лимонного соку
• декор: шматочки ананаса, тропічні квіти
• лід
Спосіб приготування:
У шейкері з кубиками льоду енергійно збовтайте всі інгредієнти, процідіть і подавайте в тумблер. Доповніть готовий коктейль декором з ананаса, квітів та 1/4 лимона. В ароматі рому Barceló Añejo відчуватимуться ноти карамелі, дубу та горіхів.
Mai Tai
Інгредієнти:
• 15 мл лікеру Curação
• 60 мл рому Barceló Añejo
• 15 мл мигдалевого сиропу
• 15 мл цукрового сиропу
• 25 мл лимонного соку
• декор: шматочки ананаса, тропічні квіти
• лід
Спосіб приготування:
У шейкері з кубиками льоду енергійно збовтайте всі інгредієнти, процідіть і подавайте в тумблер. Доповніть готовий коктейль декором з ананаса, квітів та 1/4 лимона. В ароматі рому Barceló Añejo відчуватимуться ноти карамелі, дубу та горіхів.
Barceló Mojito
Інгредієнти:
• 60 мл рому Barceló Blanco
• свіжа м’ята
• лимон або лайм
• содова
• 2 чайні ложки коричневого цукру
• лід
Спосіб приготування:
У хайбол помістіть перцеву м’яту та цукор. Вичавіть лимон, використовуючи мадлер. Подрібніть, перемішуючи, три інгредієнти, щоб не пошкодити листя м’яти. Додайте подрібнений лід до половини склянки, потім білий ром і добре перемішайте. Ром Barceló Blanco володіє кокосово-кремовим смаком із м’ятними, цитрусовими та пряними нотками. Присутні також відтінки банану та рожевого перцю. На завершення –– досипте до обідка лід і заповніть простір келиха содовою. Прикрасьте свіжою гілочкою м’яти.
Barceló Mojito
Інгредієнти:
• 60 мл рому Barceló Blanco
• свіжа м’ята
• лимон або лайм
• содова
• 2 чайні ложки коричневого цукру
• лід
Спосіб приготування:
У хайбол помістіть перцеву м’яту та цукор. Вичавіть лимон, використовуючи мадлер. Подрібніть, перемішуючи, три інгредієнти, щоб не пошкодити листя м’яти. Додайте подрібнений лід до половини склянки, потім білий ром і добре перемішайте. Ром Barceló Blanco володіє кокосово-кремовим смаком із м’ятними, цитрусовими та пряними нотками. Присутні також відтінки банану та рожевого перцю. На завершення – досипте до обідка лід і заповніть простір келиха содовою. Прикрасьте свіжою гілочкою м’яти.
Cuba Libre
Інгредієнти:
• 45 мл рому Barceló Dorado
• Кока-Кола
• лимон або лайм,
розрізаний на 4 частини
• лід
Спосіб приготування:
У хайбол додайте кілька кубиків льоду, потім ром і витисніть сік із трьох лимонних скибок. Додайте всередину одну з вижатих часточок і наповніть келих колою. Прикрасьте скибкою лимона або лайма.
Cuba Libre
Інгредієнти:
• 45 мл рому Barceló Dorado
• Кока-Кола
• лимон або лайм,
розрізаний на 4 частини
• лід
Спосіб приготування:
У хайбол додайте кілька кубиків льоду, потім ром і витисніть сік із трьох лимонних скибок. Додайте всередину одну з вижатих часточок і наповніть келих колою. Прикрасьте скибкою лимона або лайма.
Домініканський бренд рому Ron Barceló має звання «Найкращий ром у світі» від Інституту дегустації напоїв. Його створили у 1930 році, а вперше експортували в Європу в 1992 році. Сьогодні він представлений у понад 70 країнах світу. Ron Barceló – єдиний домініканський ром, виготовлений із 100% соку цукрової тростини, яку вирощують на власних плантаціях за принципами eco-friendly виробництва. Серед асортименту Barceló є ром у спеціальному святковому пакуванні, тож напої можна обирати для подарунку до святкових подій.