ПромоCевіче, булочки бао з крабом і рол із трьома видами риби в оновленому меню Fenix Asia
П’ять нових страв, які варто спробувати насамперед
У меню ресторана Fenix Asia, що на бульварі Лесі Українки, поєднали кухні різних країн Азії. Його розробив Сергій Байсаревич. У лютому ресторан представив оновлене меню. За словами Сергія, у ньому зобразили мікс традицій і культур, фантазії про далекі подорожі й емоції від неординарних кулінарних рішень.
The Village Україна разом із рестораном Fenix Asia розповідає про найпопулярніші страви з оновленого меню.
Сергій Байсаревич
шеф-кухар ресторану Fenix Asia
Севіче лакедра з кокосом, авокадо, цибулею, кінзою й кокосово-цитрусовим соусом
620 гривень
Оригінальний рецепт севіче походить із Південної Америки. У закладі його готують з японської риби лакедри, доповнюють кокосом, кокосово-цитрусовим соусом і латиноамериканським поєднанням авокадо з цибулею.
Страву рекомендують поєднувати з преміальним японським саке або білим вином.
Салат із тунцем у хрусткій норі з папаєю, кіноа, свіжими травами й цитрусовим теріякі
590 гривень
М’ясо тунця готують за технікою татакі та вкривають хрустким листям норі. У страву додають папаю, мікс зелені, кіноа та цитрусове теріякі на основі рисового вина мірін.
Салат рекомендують поєднувати з легким червоним вином піно-нуар.
Парові булочки бао з м’якопанцирним крабом, водоростями сівід і соусом спайсі айолі
390 гривень
Парова булочка бао родом з острова Тайвань раніше була вуличною їжею. Тепер вона є в меню всесвітньо відомих ресторанів через смак повітряного рисового тіста в поєднанні з різноманітними начинками. У Fenix Asia булочку подають із м’якопанцирним крабом, водоростями сівід і спайсі айолі – соусом, який підкреслює тонкий смак морепродуктів.
До булочки бао пропонують саке з високою кислотністю Junmai.
Карпачо з вагю з фуа-грою та понзу-трюфельним соусом
950 гривень
Тонкі слайси м’яса яловичини елітної породи з інтенсивною мармуровістю доповнює терін із ніжної фуа-гри. Згодом додають цибульний мармелад та яблучне пюре, тушковане у вині. Смак відтіняє понзу-трюфельний соус.
Страву декорують сусальним золотом.
Шаховий рол із лососем, тунцем, м’ясом краба в ікрі тобіко з халапеньйо
620 гривень
Рол із лососем, тунцем і крабом доповнили соковитою ікрою тобіко із солодким присмаком, а також пікантністю халапеньйо. За словами команди Fenix, вони прагнули створити такий рол, який міг би задовольнити смаки найвибагливіших гостей.
До ролу радять обирати сухий рислінг.
Матеріал підготовлено за підтримки
Коментарі
Підписатись