У меню ресторана Fenix Asia, що на бульварі Лесі Українки, поєднали кухні різних країн Азії. Його розробив Сергій Байсаревич. У лютому ресторан представив оновлене меню. За словами Сергія, у ньому зобразили мікс традицій і культур, фантазії про далекі подорожі й емоції від неординарних кулінарних рішень.

The Village Україна разом із рестораном Fenix Asia розповідає про найпопулярніші страви з оновленого меню.

Ресторан

Fenix Asia

Бульвар Лесі Українки 30-А

Години роботи

17:00 – 00:00

Сергій Байсаревич

шеф-кухар ресторану Fenix Asia

Севіче лакедра з кокосом, авокадо, цибулею, кінзою й кокосово-цитрусовим соусом

620 гривень

Оригінальний рецепт севіче походить із Південної Америки. У закладі його готують з японської риби лакедри, доповнюють кокосом, кокосово-цитрусовим соусом і латиноамериканським поєднанням авокадо з цибулею.

Страву рекомендують поєднувати з преміальним японським саке або білим вином.

Салат із тунцем у хрусткій норі з папаєю, кіноа, свіжими травами й цитрусовим теріякі

590 гривень

М’ясо тунця готують за технікою татакі та вкривають хрустким листям норі. У страву додають папаю, мікс зелені, кіноа та цитрусове теріякі на основі рисового вина мірін.

Салат рекомендують поєднувати з легким червоним вином піно-нуар.

Парові булочки бао з м’якопанцирним крабом, водоростями сівід і соусом спайсі айолі

390 гривень

Парова булочка бао родом з острова Тайвань раніше була вуличною їжею. Тепер вона є в меню всесвітньо відомих ресторанів через смак повітряного рисового тіста в поєднанні з різноманітними начинками. У Fenix Asia булочку подають із м’якопанцирним крабом, водоростями сівід і спайсі айолі – соусом, який підкреслює тонкий смак морепродуктів.

До булочки бао пропонують саке з високою кислотністю Junmai.

Карпачо з вагю з фуа-грою та понзу-трюфельним соусом

950 гривень

Тонкі слайси м’яса яловичини елітної породи з інтенсивною мармуровістю доповнює терін із ніжної фуа-гри. Згодом додають цибульний мармелад та яблучне пюре, тушковане у вині. Смак відтіняє понзу-трюфельний соус.

Страву декорують сусальним золотом.

Шаховий рол із лососем, тунцем, м’ясом краба в ікрі тобіко з халапеньйо

620 гривень

Рол із лососем, тунцем і крабом доповнили соковитою ікрою тобіко із солодким присмаком, а також пікантністю халапеньйо. За словами команди Fenix, вони прагнули створити такий рол, який міг би задовольнити смаки найвибагливіших гостей.

До ролу радять обирати сухий рислінг.

Матеріал підготовлено за підтримки