У меню ресторана Fenix Asia, що на бульварі Лесі Українки, поєднали кухні різних країн Азії. Його розробив Сергій Байсаревич. У лютому ресторан представив оновлене меню. За словами Сергія, у ньому зобразили мікс традицій і культур, фантазії про далекі подорожі й емоції від неординарних кулінарних рішень.
The Village Україна разом із рестораном Fenix Asia розповідає про найпопулярніші страви з оновленого меню.


Сергій Байсаревич
шеф-кухар ресторану Fenix Asia

Севіче лакедра з кокосом, авокадо, цибулею, кінзою й кокосово-цитрусовим соусом
620 гривень
Оригінальний рецепт севіче походить із Південної Америки. У закладі його готують з японської риби лакедри, доповнюють кокосом, кокосово-цитрусовим соусом і латиноамериканським поєднанням авокадо з цибулею.
Страву рекомендують поєднувати з преміальним японським саке або білим вином.
Салат із тунцем у хрусткій норі з папаєю, кіноа, свіжими травами й цитрусовим теріякі
590 гривень
М’ясо тунця готують за технікою татакі та вкривають хрустким листям норі. У страву додають папаю, мікс зелені, кіноа та цитрусове теріякі на основі рисового вина мірін.
Салат рекомендують поєднувати з легким червоним вином піно-нуар.


Парові булочки бао з м’якопанцирним крабом, водоростями сівід і соусом спайсі айолі
390 гривень
Парова булочка бао родом з острова Тайвань раніше була вуличною їжею. Тепер вона є в меню всесвітньо відомих ресторанів через смак повітряного рисового тіста в поєднанні з різноманітними начинками. У Fenix Asia булочку подають із м’якопанцирним крабом, водоростями сівід і спайсі айолі – соусом, який підкреслює тонкий смак морепродуктів.
До булочки бао пропонують саке з високою кислотністю Junmai.
Карпачо з вагю з фуа-грою та понзу-трюфельним соусом
950 гривень
Тонкі слайси м’яса яловичини елітної породи з інтенсивною мармуровістю доповнює терін із ніжної фуа-гри. Згодом додають цибульний мармелад та яблучне пюре, тушковане у вині. Смак відтіняє понзу-трюфельний соус.
Страву декорують сусальним золотом.


Шаховий рол із лососем, тунцем, м’ясом краба в ікрі тобіко з халапеньйо
620 гривень
Рол із лососем, тунцем і крабом доповнили соковитою ікрою тобіко із солодким присмаком, а також пікантністю халапеньйо. За словами команди Fenix, вони прагнули створити такий рол, який міг би задовольнити смаки найвибагливіших гостей.
До ролу радять обирати сухий рислінг.
Матеріал підготовлено за підтримки