ПромоОбираємо правильну піцу: якими мають бути борти, основа та сир
Поради від шеф-кухаря італійського ресторану Mercato Italiano
У рубриці «Страва дня» The Village Україна у співпраці з різними міськими закладами розповідає про актуальні хіти меню. Цього разу – піца, яку варто спробувати в ресторані Mercato Italiano.
Ресторан
MERCATO ITALIANO
ТРЦ Gulliver,
Спортивна площа, 1-А,
6 поверх
СЕРЕДНІЙ ЧЕК
400-800 гривень
Mercato Italiano – ресторан італійської кухні, що спеціалізується на приготуванні піци. Усі страви в закладі роблять у відкритому приміщенні. Тому гості можуть спостерігати за процесом приготування піци, пасти, десертів, нарізки м’яса та замішування тіста.
Яка атмосфера закладу?
Mercato Italiano в перекладі означає «італійський ринок». «Ми створили ресторан у форматі справжнього італійського ринку в передмісті Італії, спроєктувавши його за прикладом торгових рядів», – зазначають власники.
Особливість закладу – це те, що частину ресторану облаштували у форматі італійського ринку. Його розділили на вісім зон:
⇢ Pasta Fresca – макаронні вироби;
⇢ Pizzeria – піца;
⇢ Macelleria – м’ясні вироби;
⇢ Pecheria – риба та морепродукти;
⇢ Salumeria – делікатеси;
⇢ Fruttae de Verdure – фрукти й овочі;
⇢ Pasticceria – солодощі та кондитерські вироби;
⇢ Enoteca – винна крамниця.
У Mercato Italiano приходять працівники офісів на бізнес-ланч, сім’ї з дітьми, пари та компанії друзів. Найпопулярніші страви у меню – піца та папарделе з морепродуктами, за які заклад отримав сертифікацію Ospiteletto.
Сергій Коломієць, шеф-кухар
У ресторанному бізнесі із 17 років. Працював з українською, азійською та італійською кухнями. Навчався у шеф-кухаря з Італії Андреа Норі. Крім цього, Сергій працював шеф-кухарем в «ОкБарі», брав участь у розробці та запуску меню італійської кухні в комплексі Voda club, що у Буковелі. У 2017 році відкрив ресторан Casa Norі, де також працював шеф-кухарем. За цей час заклад двічі потрапляв у рейтинг 100 найкращих ресторанів України за версією журналу «Новое время». У Mercato Italiano працює з 2018 року.
Як готують піцу?
Для приготування піци ми використовуємо два види борошна м’яких сортів: капуто дрібного помелу та манітобу – грубого. Це авторська розробка, завдяки якій тісто тримає форму, довго зберігає смакові якості й еластичність. Це дає змогу зробити тісто тонким. Тому радимо їсти нашу піцу руками.
Наступний крок – змащуємо тісто томатним соусом, який готуємо власноруч із помідорів пелаті. Далі – сир моцарела. Для піци ми обираємо спеціальний сорт твердої моцарели з молочним смаком. Тоді додаємо орегано та випікаємо піцу протягом трьох хвилин за температури 350°C.
Коли основа для піци готова, викладаємо зверху слайси прошуто крудо, салямі, моцарелу в розсолі, листя руколи, помідори чері й додаємо оливкову олію. На гарячому шарі тіста начинка стає потрібної температури.
Чи є секретний інгредієнт для піци?
У новий заміс тіста ми завжди додаємо частину триденного тіста з попереднього замісу. Це прискорює процес бродіння, що позначається на смаку.
Як обрати смачну піцу?
⇢ Борти мають бути пишними, з бульбашками, хрусткі зверху та м’які всередині. Також вони мають відрізнятися від основи піци, а саме – бути темнішими.
Матеріал підготовлено за підтримки