Aperol Spritz, глінтвейн та Gin & Tonic є найбільш популярними коктейлями серед українців, ідеться у дослідженні української компанії з автоматизації закладів Poster.

Загалом тут дослідили, які коктейлі найчастіше обирали українці у закладах за останній рік та як це на впливає сезонність. У основі дослідження – агрегована неперсоналізована статистика Poster. Усього з компанією працює 17 тисяч закладів в Україні.

Згідно із результатами дослідження, до рейтингу також увійшли коктейлі Negroni, Whiskey Sour, Pornstar Martini й інші.

Водночас деякі із них мають сезонність попиту, кажуть автори. Наприклад, глінтвейн найчастіше замовляють у грудні, а Aperol Spritz популярний влітку.

Окрім того, хоч глінтвейн є другим за популярністю, але приносить закладам менше виручки, ніж Negroni, Gin & Tonic та Whiskey Sour. Натомість Aperol Spritz очолює рейтинг й за цим показником та приносить закладам набільше виручки серед усіх коктейлів.

   

Кількість кавʼярень зросла на 35% під час повномасштабного вторгнення, ішлося в дослідженні Poster у травні. Згідно із результатами, лише два сегменти ресторанного бізнесу зросли під час повномасштабної війни. Окрім кав’ярень, це також фастфуд-заклади. Їхня кількість збільшилася на 15%.