Зупинку громадського транспорту з дотриманням норм безбар’єрності облаштували на вулиці Ягідній, що в Голосіївському районі, повідомляє департамент транспортної інфраструктури КМДА.

Працівники КП ШЕУ Голосіївського району облаштували тактильні плити й посадковий майданчик, нанесли розмітку. Представники «Київпастрансу» розмістили павільйон для очікування і встановили знак, що позначає зупинку громадського транспорту. У КП «Центр організації дорожнього руху» (ЦОДР) розробили схему організації дорожнього руху і встановили відповідні знаки. Фахівці підприємств облаштували новий наземний пішохідний перехід.

Зупинку встановили на прохання працівників і пацієнтів медичного закладу, зазначають у КМДА.

   

Парклети почали встановлювати в Києві в травні 2024 року. Це публічні простори, які облаштовують на узбіччі вулиць замість паркомісць, щоб звільнити тротуари від автомобілів. Активісти розказали, що не так із парклетами біля станції метро «Політехнічний інститут» і на Галицькій площі. Зокрема, конструкції розміщують «у зоні, яка й до цього належала пішоходам» і без дотримання вимог безбар’єрності.

   

Близько 83% українців вважають безбарʼєрність новою цінністю в суспільстві. Згідно з результатами, понад половина українців вважає, що відповідальність за створення інклюзивного простору несе держава й місцеві органи влади. 

обкладинка: департамент транспортної інфраструктури КМДА