Міноборони тестує нову полегшену модель бронежилета.

У Міноборони кажуть, що новий бронежилет матиме полегшену конструкцію й кращу мобільність для зручності під час штурмових і спеціальних операцій. Його розмірна сітка варіюється від S до XL у двох комплектаціях, з вагою від 7,5 кілограмів до 12 кілограмів, аніж з 10,5 кілограмів до 17,5 кілограмів у модульних моделях.

 

 

Бронежилет можна буде комплектувати додатковими елементами, зокрема захистом шиї йй плечей, плечовими накладками, захистом паху, тактичним розвантажувальним ременем, захистом куприка, стегон та елементами для забезпечення плавучості. Також для жінок виготовити спеціальні анатомічні накладки.

Крім того, на бронежилеті є окремі кишені для м’якого й жорсткого балістичного захисту й знімні демпферні (ударопоглинальні) вкладки. Бронежилет виготовлений з посилених керамокомпозитних матеріалів, що забезпечує захист шостого класу.

 

Міноборони розробляє для поранених військових адаптивні костюми. Завдяки адаптивному костюму військові зможуть швидко переодягатися, щоб медики могли оперативно надати потрібну допомогу під час поранень.

Фото: Міноборони