Команда Skeiron створила цифрову модель Луцького замку у тому вигляді, який він мав за часів правління литовського князя Вітовта Великого в 14–15 столітті.

Правління Вітовта – це період переходу від деревʼяного до камʼяного будівництва, кажуть у команді. Замок оцифрували спільно з ГО «Волинська Фундація» в межах проєкту «Пояс Вітовта». Крім того, команда працює над обʼєктами в Польщі й Литві, які повʼязані з постаттю Вітовта Великого, разом із колегами з відповідних країн.

Після завершення оцифрування памʼяток планують створити сайт із вільним доступом до всіх оцифрованих обʼєктів й інтерактивну мапу, яка обʼєднає історичні й культурні обʼєкти в туристичний маршрут під назвою «Пояс Вітовта».

Обʼєкти оцифровують у межах проєкту «Цифрова трансформація для розбудови потенціалу культурної спадщини в Литві, Польщі й Україні», який підтримує програма «Креативна Європа».

 

У квітні команда Skeiron створила 3D-модель палацу Жевуськи-Лянцкоронських на Львівщині, який є пам’яткою архітектури національного значення. Палац Жевуських-Лянцкоронських збудував Міхал Жевуський у 1740 році. Він побудований у стилі французького ренесансу, а парк, у якому розташований палац, внесений до природо-заповідного фонду України.

Фото: Skeiron