Є питанняЩо таке квас і як його приготувати?
Готуємо смачний напій удома
Квас дуже актуальний влітку. Розповідаємо, як приготувати квас і з чим краще його пити.
Павло Колесник
шеф-повар
На основі квасу готували окрошку, тому вона була такою кислою. Тепер можна регулювати кислотність додаванням лимонної кислоти. Крім того, у квас можна додавати горіхи, родзинки чи хліб. У ньому можна томити м’ясо, виходить дуже смачно. Взагалі справжньою основою для окрошки є білий квас, приготований з житнього борошна чи неферментованого солоду. Інколи роблять білий квас разом з гречаним борошном, він теж дуже смачний.
З камбалою на грилі чи з варениками із вишнями холодний квас втамовує спрагу. Його можна випити навіть під час ланчу чи якщо ви за кермом, хоча в ньому є невеликий градус.
Рецепт квасу на 3,7 л
Інгредієнти:
Вода – 4 л
Квасне сусло – 200 г
Родзинки – 20-25 г
Цукор-пісок – 480 г
Живі дріжджі – 25 г
Спосіб приготування:
Закип’ятіть воду та дайте їй охолонути до 30-40 градусів. Розведіть сусло з цукром, додайте дріжджі та родзинки, гарно перемішайте, закрийте плівкою та залиште у теплому місці на 8-14 годин. Процідіть та перелийте.
ТЕКСТ: Лєна Кончаловська