СпецпроєктиТест: як добре ви розумієтеся на сучасній гастрономії
Дізнайтеся: ви адепт маминих котлет чи експерт з мітболів
Гастрономія розвивається так само швидко, як Ілон Маск запускає ракети. Не встигнете оком змигнути, як ваші млинці на тарілці перетворяться на панкейки, а яєчня на скрембл. The Village Україна разом з проектом «Академія Смаку», яку заснували «Сільпо Resto», склали тест на розуміння трендів гастрономії і знання нових продуктів, які продаються у супермаркеті.
«Академія Смаку» – це інтерактивні майстер-класи, що проходять кожного тижня у Києві, Львові або Одесі (а іноді – одночасно) за участю відомих шеф-кухарів, блогерів та ентузіастів, закоханих у їжу. Живе спілкування, нові знання, цікаві смаки – ось що отримують усі глядачі. Шукайте анонси та рецепти на сторінці «Сільпо Resto» і готуйтеся – уже зовсім скоро «Академія Смаку» перетвориться на справжню кулінарну школу.
Аврора Огородник,
бренд-амбасадор «Сільпо Resto»
1
Чим відрізняється шовдарь від хамону?
Сергій Пожар
експерт карпатської кухні
2
Що таке стріплойн?
Алекс Якутов
шеф, експерт з м’ясних страв
3
Топінамбур – це фрукт чи овоч?
Маріанна Душар
фудрайтерка, дослідниця галицької кулінарної традиції
4
Що таке суперфуди?
Юлія Загура
засновниця проекту Vegalook та маркетинг-менеджерка категорії Healthy food у Fozzy Group
5
Чи існує артишоковий чай?
Олексій Краковський
головний хумусьє країни
6
Що таке матіас?
Лола Ланда
засновниця «Kafe "Jerusalem"» та експертка єврейської кухні
7
Як правильно їсти кумкват?
Аврора Огородник
амбасадор «Сільпо Resto»
8
Качокавало – італійський сир з коров’ячого молока. Який він має вигляд?
Роман Хаєцький
головний сировар авторської майстерні «Чізарня»
9
Браунколь. Про який продукт йде мова?
Стелла Клименко
виконавчий креативний шеф під керівництвом Валерія Созановського
10
До яких страв зазвичай додають зіру?
Олена Жаботинська,
шеф мережі «23 ресторани»
Щоб побачити результат потрібно відповісти на всі питання.
результат
«Адепт маминих котлет»
Ваші смакові рецептори давно не куштували нового. Здається, доки всі пізнають смак гуакамоле, панкейків і сморебродів, ви досі їсте гречку з котлетами і харчо. Але ж у світі стільки всього смачного, а серед соусів є не лише «кетчуп до шашлику».
Порада: вчитися і вчитися, інакше полиці супермаркету скоро стануть квестом з пошуку знайомих слів. Стежте за лекціями «Академії смаку», там навчать сучасних трендів і простих рецептів.
результат
«Той, що відрізняє скрембл від яєчні»
О, ви вже можете відрізнити крепи від млинців, а котлети від мітболів. Але що таке фламбе і рецепт шакшуки ви можете лише погуглити. Не бійтеся незнайомих слів у кулінарії, вони не отруйні й можуть неабияк розширити ваші гастрогоризонти. З вашим потенціалом майбутнього гастроексперта треба працювати — стежте за лекціями «Академії смаку», там навчать сучасних трендів і простих рецептів.
результат
«Завідувач кумкватів і су-від майстер»
Невже! Ви справжній знавець сучасної гастрономії. У вашому холодильнику точно бували капуста кале, кумкват або артишоки. Ви той, хто пояснює друзям «ось це незрозуміле слово в меню», а на домашні вечірки вас кличуть не лише поїсти, а й допомогти з приготуванням. Ви можете стати відомим гастроекспертом, приходьте на лекції «Академії смаку» і діліться своїми знаннями.
Матеріал підготовлено за підтримки
Олеся Чорна, бренд-менеджерка «Сільпо Resto»
«Сільпо Resto» – це ресторани в магазинах мережі «Сільпо», у яких працює повноцінна кухня під керівництвом бренд-шефа Марко Черветті. Можна самостійно обрати стейк у м’ясному відділі, до нього підібрати пляшку натурального вина від сомельє, доповнити свіжим салатом і пообідати з видом на відкриту кухню, де готують ваші продукти. Звісно, такі магазини – це великі новобудови, де є можливість розмістити м’ясний і рибний ресторани, піч для неаполітанської кухні, суші-бар та кіоск з дьонером. Лекції «Академії Смаку» також відбуваються у магазинах «Сільпо Resto».