СпецпроєктТест: як добре ви розумієтеся на сучасній гастрономії
Дізнайтеся: ви адепт маминих котлет чи експерт з мітболів
Гастрономія розвивається так само швидко, як Ілон Маск запускає ракети. Не встигнете оком змигнути, як ваші млинці на тарілці перетворяться на панкейки, а яєчня на скрембл. The Village Україна разом з проектом «Академія Смаку», яку заснували «Сільпо Resto», склали тест на розуміння трендів гастрономії і знання нових продуктів, які продаються у супермаркеті.

«Академія Смаку» – це інтерактивні майстер-класи, що проходять кожного тижня у Києві, Львові або Одесі (а іноді – одночасно) за участю відомих шеф-кухарів, блогерів та ентузіастів, закоханих у їжу. Живе спілкування, нові знання, цікаві смаки – ось що отримують усі глядачі. Шукайте анонси та рецепти на сторінці «Сільпо Resto» і готуйтеся – уже зовсім скоро «Академія Смаку» перетвориться на справжню кулінарну школу.
Аврора Огородник,
бренд-амбасадор «Сільпо Resto»

Шовдарь – це закарпатська настоянка на бруньках, а хамон – сиров’ялене свиняче стегно з Іспанії
Товщиною нарізки та вмістом сала
Хамон в’ялять, а шовдарь коптять

Сергій Пожар
експерт карпатської кухні
Спеціальна техніка підсмаження м’яса на грилі, коли його закручують у рулети
Труба, на якій танцюють стриптиз
Стейк з поперекової частини яловичої туші

Алекс Якутов
шеф, експерт з м’ясних страв


Це екзотичний фрукт, який потрапив до нас зі Шрі-Ланки
Овоч, назва якого походить від бразильських індіанців з племені тупінамба
Ні фрукт, ні овоч. Це топінг для французьких десертів

Маріанна Душар
фудрайтерка, дослідниця галицької кулінарної традиції
Це малокалорійні продукти, які мають багато, вітамінів, незамінних кислот, антиоксидантів
Це особливо калорійні страви, які можуть замінити повноцінний раціон, як снікерс у світі снеків
Це їжа майбутнього, розроблена за технологіями харчування космонавтів

Юлія Загура
засновниця проекту Vegalook та маркетинг-менеджерка категорії Healthy food у Fozzy Group


Так, у В’єтнамі заварюють гарячий напій з коріння, стебел і суцвіть артишоків
Ні, ви б ще настій з топінамбура запарювали
Навряд чи, артишоки в гарячих напоях починають виділяти отруту

Олексій Краковський
головний хумусьє країни
Норвезька компанія, яка виловлює і засолює рибу
Молодий норвезький оселедець до появи ікри
Співак, який переміг у «Фабриці зірок. Суперфінал»

Лола Ланда
засновниця «Kafe "Jerusalem"» та експертка єврейської кухні


У складі плову, бо це східна спеція
Разом з міцними алкогольними напоями (віскі або коньяком)
Ложкою і потроху, щоб не обпектися

Аврора Огородник
амбасадор «Сільпо Resto»
Щось середнє між фетою та рикотою. Він білий і його легко намастити на хліб
Це брат пармезану — витриманий, жирний, крихкий
Він схожий на овальну кульку з хвостиком, жовтий, у середині — тугий

Роман Хаєцький
головний сировар авторської майстерні «Чізарня»


Про овоч, який за виглядом і смаком нагадує ріпу і є різновидом капусти
Це назва шоколадного торту
Те саме, що грюнколь

Стелла Клименко
виконавчий креативний шеф під керівництвом Валерія Созановського
До баранини, плову, хумусу
До десертів, випічки, хліба
До риби та морепродуктів

Олена Жаботинська,
шеф мережі «23 ресторани»

Щоб побачити результат потрібно відповісти на всі питання.
результат

«Адепт маминих котлет»
Ваші смакові рецептори давно не куштували нового. Здається, доки всі пізнають смак гуакамоле, панкейків і сморебродів, ви досі їсте гречку з котлетами і харчо. Але ж у світі стільки всього смачного, а серед соусів є не лише «кетчуп до шашлику».
Порада: вчитися і вчитися, інакше полиці супермаркету скоро стануть квестом з пошуку знайомих слів. Стежте за лекціями «Академії смаку», там навчать сучасних трендів і простих рецептів.
результат

«Той, що відрізняє скрембл від яєчні»
О, ви вже можете відрізнити крепи від млинців, а котлети від мітболів. Але що таке фламбе і рецепт шакшуки ви можете лише погуглити. Не бійтеся незнайомих слів у кулінарії, вони не отруйні й можуть неабияк розширити ваші гастрогоризонти. З вашим потенціалом майбутнього гастроексперта треба працювати — стежте за лекціями «Академії смаку», там навчать сучасних трендів і простих рецептів.
результат

«Завідувач кумкватів і су-від майстер»
Невже! Ви справжній знавець сучасної гастрономії. У вашому холодильнику точно бували капуста кале, кумкват або артишоки. Ви той, хто пояснює друзям «ось це незрозуміле слово в меню», а на домашні вечірки вас кличуть не лише поїсти, а й допомогти з приготуванням. Ви можете стати відомим гастроекспертом, приходьте на лекції «Академії смаку» і діліться своїми знаннями.
Матеріал підготовлено за підтримки

Олеся Чорна, бренд-менеджерка «Сільпо Resto»
«Сільпо Resto» – це ресторани в магазинах мережі «Сільпо», у яких працює повноцінна кухня під керівництвом бренд-шефа Марко Черветті. Можна самостійно обрати стейк у м’ясному відділі, до нього підібрати пляшку натурального вина від сомельє, доповнити свіжим салатом і пообідати з видом на відкриту кухню, де готують ваші продукти. Звісно, такі магазини – це великі новобудови, де є можливість розмістити м’ясний і рибний ресторани, піч для неаполітанської кухні, суші-бар та кіоск з дьонером. Лекції «Академії Смаку» також відбуваються у магазинах «Сільпо Resto».