Ми попросили шеф-кухарів поділитися не дуже складними рецептами морозива, яке можна приготувати вдома.

 Сорбет з чорної смородини та бородинського хліба

від шеф-кухаря Євгенія Кузнєцова


Інгредієнти:

• Чорна смородина – 450 г

• Цукор – 100 г

• Червоне вино – 100 г

• М'якушка хліба – 250 г


Готуємо:

Чорну смородину перебрати, вимити, струсити воду. Потім пробити в блендері з цукром. Поставити на вогонь, додати хороше червоне вино, нагріти, не доводячи до кипіння. Додати крихти чи просто м'якушку бородинського хліба, дати хлібу як слід просочитися, можна злегка перемішати виделкою. Коли все охолоне, знову пробити все разом блендером та швидко заморозити.

 Веганське шоколадне морозиво

від кондитерки Ренати Ямбаєвої


Інгредієнти:

• Волоські горіхи – 250 г

• Рослинне молоко (кокосове, соєве, мигдальне, вівсяне, з кеш'ю) – 600 г

• Фініки – 50 г

• Сіль – 2 г

• Кориця – 5 г

• Ваніль – 1 г

• Сік лайма чи лимона – 30 г

• Какао – 20 г

• Сироп топінамбуру – 60 г

Шоколад:

• Кокосова олія – 20 г

• Какао – 10 г

• Сироп топінамбуру – 20 г


Готуємо:

Приготувати шоколад: теплу кокосову олію з'єднати з какао, перемішати до однорідного стану, додати сироп, вимішати силіконовою лопаткою до гладкості. У склянку блендера покласти всі інгредієнти, крім шоколаду, і ретельно пробити вміст до гладкої маси. Додати шоколад, пробити все ще раз гладкості.

Перелити морозиво в плоский контейнер, покласти в морозильну камеру до повного застигання. Коли воно заморозиться, дістати, порубати на невеликі шматочки та пробити ще раз. Усе заморозити. Морозиво готове. Подавати з подрібненими волоськими горіхами.

 Морозиво «Матча»


Інгредієнти:

• Молоко – 0,5 л

• Вершки 33% – 0,5 л

• Цукор – 300 г

• Матча – 16 г

• Желатин листковий – 5 г

• Вершки рослинні – 25 мл

• Яйця – 13 шт.


Готуємо:

Молоко та вершки 33%-ої жирності закип'ятити, жовтки відділити від білків, потім жовтки збити міксером із цукром до пухкої маси. Кип'яченим молоком з вершками залити збиті вершки. Довести на водяній бані до 75 градусів, додати матча. Зняти та додати розмочений желатин, охолодити.

Рослинні вершки збити до пишної маси та ввести, помішуючи лопаткою, в молочну суміш. Прокрутити в морожениці чи в блендере. Охолодити в морозилці.


ТЕКСТ: Лєна Кончаловська