РецептиТри рецепти гарячих коктейлів
Куркума-лате, какао та матча
Морозна погода тішить сонцем, але зігріватися все ж потрібно. Ми попросили барист поділитися з нами рецептами цікавих гарячих напоїв, які можна приготувати вдома.
Какао з кокосовим молоком та маршмелоу
від шеф-бармена Євгенія Алісейчика
Інгредієнти:
• молоко – 170 г
• кокосове молоко – 50 г
• какао-порошок – 20 г
• кокосовий сироп – 5 г
Спосіб приготування:
Порошок какао змішайте з потрібною кількістю цукру (за смаком). Помістіть суміш у невелику каструлю чи турку. Молоко з’єднайте і збийте до піни капучинатором або ж, якщо готуєте в домашніх умовах, доведіть до кипіння. Відтак перелийте його в суміш какао та цукру, додайте кокосовий сироп і гарно перемішайте. Перед подачею прикрасьте маршмелоу.
Куркума-лате
Інгредієнти:
• куркума – 20 г
• ялівець – 3 г
• молоко – 150 мл
• порція еспресо
• цукор – 50 г
Спосіб приготування:
Змішайте ялівець, куркуму та цукор. 15 грамів суміші, яка вийшла, додайте до молока та поставте на плиту, якщо ви готуєте вдома. Помішуйте до повного розчинення цукру. Не доводьте до кипіння. Долийте порцію кави.
Матча з мусом із бельгійського шоколаду
від шеф-барменки Марії Чібісової
Інгредієнти:
• Церемоніальний чай матча – 3 г
• Свіжа цитрусова цедра – 1 г
• Мус із бельгійського білого шоколаду – 30 г
• Кокосове молоко – 200 г
• Вершки 10% жирності – 10 г
• Тростинний цукор – 5 г
• Мелений мускатний горіх – 2 г
ІНВЕНТАР:
• Бамбуковий збивач часен
• Чаша чаван або глиняна чаша – 250-300 мл
• Ситечко
Спосіб приготування:
Замочіть часен у гарячій воді на 5 хвилин. Це дає можливість його струнам стати більш гнучкими і не пошкодитися в процесі замішування чаю. Обдайте чашу гарячою водою, висушіть паперовим рушником.
Всипте порошок матча в чашу, просіюючи через ситечко, щоб збити великі грудки чаю. Долийте гарячу воду (80 градусів), поступово помішуючи. Збивайте чай протягом 3 хвилин W-подібними рухами до утворення щільної піни.
Натріть цедру на дрібній терці. Кокосове молоко, вершки, цукор, цедру, мелений мускатний горіх помістіть у ємність для збивання, зверху влийте матча. Збийте.
Напій процідіть через сито в чашку. Зверху викладіть мус із білого шоколаду. Мус можна використовувати готовий. Якщо є кулінарний сифон, його можна приготувати самостійно. Для цього треба розламати білий шоколад на шматочки, нагріти вершки та молоко і перемішати на повільному вогні. Потім помістіть суміш у сифон, доведіть до готовності. Охолодіть протягом кількох годин.
ТЕКСТ: Лєна Кончаловська