Blur Coffee – нова кав’ярня поблизу станції метро «Кловська». У закладі пропонують кавові напої та сніданки. Офіційне відкриття відбулося 10 квітня.
Фото: Анна Бобирева
Концепція
В основі концепції Blur Coffee – якісна кава за доступними цінами. Керівний партнер кав’ярні Євген Білоусов свого часу був співзасновником закладу Whitebeard Blackbird. «Це місце для людей, які закохані в каву і не визнають у ній компромісів. Наприклад, ми принципово не готуємо американо, тому що додавання води псує еспресо», – розповідає про заклад на Воздвиженці Білоусов. Своєю чергою, Blur – це спроба вийти на більш широку аудиторію.

«Мені хотілося б, щоб у нас люди полюбили каву як продукт, який можна пити щодня», – розповідає співвласник Blur. За його словами, доступність закладу не повинна обмежуватися цінами. Зокрема, вона повинна стосуватися подачі продукту. До прикладу, усі кавові напої у кав’ярні для наочності розділили на три категорії: чорну, каву з молоком і фільтр-каву.
«Мені подобаються європейські заклади, які намагаються все максимально спрощувати. У них немає позицій штибу «пудинг із кокосовим молоком, трьома видами насіння і кіноа». У меню просто є пудинг. І в ньому, звісно, є всі ці модні інгредієнти. Але подають страву просто. І в цій простоті – кайф», – додає Білоусов. Серед інших джерел натхнення співзасновник Blur називає берлінські заклади Bonanza Coffee i The Barn, а також The Coffee Collective із Копенгагена.
У команді Blur – кілька людей із досвідом роботи у Whitebeard Blackbird, включно зі старшим бариста Максимом Чижем. Серед бариста є люди, які раніше працювали у київських кав’ярнях Come & Stay і «Душа».





Локація
Blur Coffee розташували прямо поряд із виходом зі станції метро «Кловська». У будівлі на вулиці Мечникова кав’ярня займає дві з трьох секцій. У третій секції співвласники готують відкриття бістро з азійською кухнею WhaiThai. Точка з компактною залою і відкритою кухнею повинна розпочати роботу до кінця травня.

У нас була проста мета – зробити так, щоб гість розумів, що опинився у кав’ярні, одразу після того, як відчинив двері. Гості повинні заходити і бачити перед собою барну стійку, а не телевізори. У нас немає алкоголю, зони для паління чи кальяну. Окрім того, у нас немає вивісок і банерів на фасаді. Є лише зелений колір і наш логотип. Сподіваємося, що в перспективі люди почнуть впізнавати наш заклад за цим символом по всій Україні. У нас є плани щодо мережі Blur: хочемо відкрити кілька закладів у Києві, а тоді розширитися на кілька інших міст.
Євген Білоусов
співвласник Blur Coffee

За яскраво-зеленим фасадом Blur – дві зали. Простір визначає поєднання світлих тонів із лофтовими елементами на зразок оголеної цегли на стінах, відкритої проводки і дерев’яних текстур. Останні використали не лише на стільницях і поличках, а й для елементів системи освітлення. Підкреслюють інтер’єр рослини та робота одеської художниці Каті Білокопитової із восьминогом. «Він контролює всі процеси і забезпечує порядок», – сміються у кав’ярні.
Посадкові місця у кав’ярні вирішили зробити різноплановими. У залах розташували, зокрема, великий продовгуватий стіл і кілька столиків із диванами, ще кілька місць – біля вікон.







Поряд із барною стійкою знайшли місце для стола для капінгів – дегустувати нову каву від закордонних обсмажників планують на щомісячних заходах. Зокрема, Blur є ексклюзивним імпортером зерна від нідерландського обсмажувальника White Label. Окрім того, у планах керівництва організація школи бариста.

Кухня
Еспресо, рістрето, допіо та інші різновиди класичної чорної кави у Blur продають за 27 грн. Усі види кави з молоком (хай це капучино чи подвійний лате) коштують 33 грн, а фільтр-кава – 27-39 грн. У тестовому режимі будь-який кавовий напій віддають за 25 грн.
Особливість меню Blur – сніданки тут подають протягом цілого дня. Серед іншого у меню тости (105 грн) та боули (87 грн). До більшості позицій можна додати арахісову пасту (15 грн), солону карамель (15 грн) чи горіхи (20 грн). Окрема пропозиція – гранола з йогуртом (83 грн). Її у закладі подають безлімітно: «Стільки, скільки дозволяє совість».
Редакція радить скуштувати чизкейк (79 грн) – у закладі його готують з гаудою та бананом.


З меню
Тост із хумусом та авокадо – 105 грн
Тост із кремом і прошуто – 105 грн
Тост з інжирним джемом і брі – 105 грн
Ягідний смузі-боул із гранолою – 87 грн
Какао-банановий смузі-боул із гранолою – 87 грн
Холодна вівсянка з бананом і медом – 63 грн
Цукіні-хліб – 49 грн
Ягідний трайфл – 59 грн
Шоколадний торт – 71 грн
Карамельний пиріг – 75 грн



«У цьому ми здебільшого орієнтуємося на культуру їжі США – порції повинні бути великими. Дехто каже про естетику, про мінімалізм. Але, як на мене, якщо це чизкейк, то карамель повинна аж сповзати з нього. Якщо це пиріг, то це повинно бути не 150 грамів, а великий шматок», – каже співвласник Білоусов.