Промо 5 напоїв, які цього літа питимуть містяни від Kredens Cafe
Кава, схожа на пиво, чи тонік з огірком?
Мережа львівських кавʼярень Kredens Cafe традиційно готується до літа й поповнює меню свіжими цікавими напоями. Баристи закладів люблять експериментувати, хоча з досвіду знають, що не всі відвідувачі готові куштувати щось новеньке. Саме тому вони додають у літнє меню й класичні, й оригінальні смаки.
The Village Україна разом Kredens Cafe зібрали сет літніх напоїв – від кавових до екзотичних смузі – які варто скуштувати, коли хочеться чогось новенького, але вагаєтесь із вибором.
Хто такі Kredens Cafe?
Це українська мережа кав’ярень, яка є одним із локомотивів кавової культури в Україні. Її створили у 2010 році у Львові, і тоді це були єдині кав’ярні в місті з кавою to go.
Kredens Cafe на перше місце ставлять якість кавового зерна, а також знання та вміння барист у приготуванні напоїв. Саме тому там працювали та працюють професійні баристи України, які представляли її на світових чемпіонатах, а також одні з найкращих кавових спеціалістів і суддів. Кавʼярні розвивалися від використання змішаних сортів робусти й арабіки та додавання сиропів і вершків у стилі горіх-латте до альтернативних способів приготування кави, зокрема кемекс, дріп v60, аеропрес та інших.
Сьогодні Kredens Cafe – це сім кав’ярень у Львові та власний інтернет-магазин із продажу кави. Для приготування напоїв баристи використовують лише зерна арабіки від перевірених світових постачальників, обсмажені в провідних українських палярнях, зокрема в «Палярні Чехович».
Що містянам пити цього літа?
Кава нітро
Часом смак пива асоціюють із кавою, коли описують карамелізовані кавові нотки в присмаку й ароматі. Нітро ж – це ніжний молочний густий стаут, але кава. Напій із вершковою піною, яка спадає по стінках келиха, ніби Guinness.
Нітро готують на основі холодної кави колд-брю. Щоб її приготувати, кавове зерно заливають крижаною водою та настоюють 24 години. За цей час зерна віддають найкраще, що мають, разом із кофеїном. Проте, щоб отримати нітро, через колд-брю пропускають ще й газоподібний азот. Так вдається отримати міцну холодну каву, сильно насичену кофеїном.
Консистенція напою схожа на молочну, однак там немає молока. Азот дає відчуття вершковості й дещо згладжує гіркоту, яка стає виразнішою в посмакові. Якщо хочеться більше солодких нот, у Kredens Cafe для вас приготують нітро з грейпфрутом.
Кава нітро
Часом смак пива асоціюють із кавою, коли описують карамелізовані кавові нотки в присмаку й ароматі. Нітро ж – це ніжний молочний густий стаут, але кава. Напій із вершковою піною, яка спадає по стінках келиха, ніби Guinness.
Нітро готують на основі холодної кави колд-брю. Щоб її приготувати, кавове зерно заливають крижаною водою та настоюють 24 години. За цей час зерна віддають найкраще, що мають, разом із кофеїном. Проте, щоб отримати нітро, через колд-брю пропускають ще й газоподібний азот. Так вдається отримати міцну холодну каву, сильно насичену кофеїном.
Консистенція напою схожа на молочну, однак там немає молока. Азот дає відчуття вершковості й дещо згладжує гіркоту, яка стає виразнішою в посмакові. Якщо хочеться більше солодких нот, у Kredens Cafe для вас приготують нітро з грейпфрутом.
Еспресо-тонік
Що ви зараз бачите перед собою? Це скарб! Еспресо + тонік – це ніби Джон Леннон + Пол Маккартні в музиці. Хвойний аромат і смак бульбашкового прохолодного тоніка поєднують із густим кремовим еспресо та подають із льодом.
Напій вдається свіжим, адже тонік відбирає еспресову гіркуватість, а щоб підкреслити аромат, креденсівці прикрашають напій гілочкою розмарину.
Еспресо-тонік
Що ви зараз бачите перед собою? Це скарб! Еспресо + тонік – це ніби Джон Леннон + Пол Маккартні в музиці. Хвойний аромат і смак бульбашкового прохолодного тоніка поєднують із густим кремовим еспресо та подають із льодом.
Напій вдається свіжим, адже тонік відбирає еспресову гіркуватість, а щоб підкреслити аромат, креденсівці прикрашають напій гілочкою розмарину.
Содова з пітахаєю та карамболою
Традиційно Kredens Cafe готує для літнього сезону неординарні прохолодні безалкогольні, а також безкофеїнові напої. Цьогоріч вирішили додати в меню содову з пітахаєю та карамболою й содову з маракуєю та кумкватом.
Щоб приготувати перший варіант, поєднують сік карамболі та пітахаї, яку ще називають фруктом дракона, і додають спрайт. Разом вони формують свіжий літній смак.
У напої добре відчувається спрайт, оскільки пітахая не має різкого смаку, радше прісна. А ще ця содова дуже корисна, скільки пітахая та її чорні зернята містять багато заліза, кальцію, фосфору, а також вітаміни B, C і E. Колір напою – насичено марганцевий, тож стане гарною кольоровою плямою в сеті літніх сторіз.
Якщо хочете більш фруктового смаку, зверніть увагу на содову з маракуєю та кумкватом. Маракуя додає напою соковитої іскристості та зовсім ховає смак спрайта. А шматочки кумквата додають м’ятно-грейпфрутової свіжості.
Содова з пітахаєю та карамболою
Традиційно Kredens Cafe готує для літнього сезону неординарні прохолодні безалкогольні, а також безкофеїнові напої. Цьогоріч вирішили додати в меню содову з пітахаєю та карамболою й содову з маракуєю та кумкватом.
Щоб приготувати перший варіант, поєднують сік карамболі та пітахаї, яку ще називають фруктом дракона, і додають спрайт. Разом вони формують свіжий літній смак.
У напої добре відчувається спрайт, оскільки пітахая не має різкого смаку, радше прісна. А ще ця содова дуже корисна, скільки пітахая та її чорні зернята містять багато заліза, кальцію, фосфору, а також вітаміни B, C і E. Колір напою – насичено марганцевий, тож стане гарною кольоровою плямою в сеті літніх сторіз.
Якщо хочете більш фруктового смаку, зверніть увагу на содову з маракуєю та кумкватом. Маракуя додає напою соковитої іскристості та зовсім ховає смак спрайта. А шматочки кумквата додають м’ятно-грейпфрутової свіжості.
Зелене смузі
Важко уявити літній сезон без смузі. Візьміть шпинат, огірок, лайм, зелене яблуко, пів банана, помістіть у блендер і перемеліть. Рецепт простий, тож напій легко приготувати вдома. Але навіщо, якщо вам його приготує бариста.
Смузі має кислуватий присмак завдяки лайму й зеленому яблуку, шпинат дещо згладжує цю кислинку та збалансовує смак, а огірок додає літньої свіжості. Таким напоєм можна навіть перекусити, якщо ви не дуже голодні, або ж закрити вуглеводне вікно після тренування.
Якщо ж хочете простого свіжого смузі, а не шпинатно-фруктового крем-супу, спробуйте напій із манго та чіа. Так зможете поповнити раціон потрібною дозою клітковини.
Зелене смузі
Важко уявити літній сезон без смузі. Візьміть шпинат, огірок, лайм, зелене яблуко, пів банана, помістіть у блендер і перемеліть. Рецепт простий, тож напій легко приготувати вдома. Але навіщо, якщо вам його приготує бариста.
Смузі має кислуватий присмак завдяки лайму й зеленому яблуку, шпинат дещо згладжує цю кислинку та збалансовує смак, а огірок додає літньої свіжості. Таким напоєм можна навіть перекусити, якщо ви не дуже голодні, або ж закрити вуглеводне вікно після тренування.
Якщо ж хочете простого свіжого смузі, а не шпинатно-фруктового крем-супу, спробуйте напій із манго та чіа. Так зможете поповнити раціон потрібною дозою клітковини.
Тонік з огірком
Тонік з огірком – класика для тих, хто не любить експериментів з екзотичними назвами. Він є чудовою альтернативою лимонадам або солодким газованим напоям. Інгредієнти напою прості – тонік, лаймовий фреш, огірок і м’ята. Тоненький слайс огірка надає йому яскравого аромату, який заповнює все приміщення.
Тонік з огірком стане чудовим аналогом джин-тоніка для тих, хто за кермом. Якщо ж хочете розбавити вихідний день свіжим алкогольним напоєм, додайте до напою крапельку рому або джину.
Тонік з огірком
Тонік з огірком – класика для тих, хто не любить експериментів з екзотичними назвами. Він є чудовою альтернативою лимонадам або солодким газованим напоям. Інгредієнти напою прості – тонік, лаймовий фреш, огірок і м’ята. Тоненький слайс огірка надає йому яскравого аромату, який заповнює все приміщення.
Тонік з огірком стане чудовим аналогом джин-тоніка для тих, хто за кермом. Якщо ж хочете розбавити вихідний день свіжим алкогольним напоєм, додайте до напою крапельку рому або джину.
МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ