ПромоЗберіть свій власний мікс морепродуктів з усього світу у ресторані Flagman
Обирайте рибу разом із шеф-кухарем та спостерігайте за процесом
У рубриці «Слово шефа» The Village Україна у співпраці з різними закладами запитує шефів, яка концепція їхньої кухні та що потрібно спробувати насамперед.
Ресторан
Flagman.
Риба і морепродукти
Київ, вулиця Микільсько-Слобідська, 1-А
вулиця Глибочицька, 44
вулиця Драгоманова, 19
Дніпро, проспект Гагаріна, 27
Одеса, Олександрівський проспект, 6
Середній чек
500-700 гривень
«Flagman. Риба й морепродукти» – заклад, у якому поєднали магазин і ресторан. За словами власників, тут представили один з найбільших асортиментів риби та морепродуктів у Києві. Крім іншого, у Flagman пропонують глибоководного снеппера, групера, султанку, корюшку, дику аргентинську креветку, гребінців, восьминогів, тунця, камбалу, ставриду та інше. Щотижня вітрину поповнює продукція зі Шрі-Ланки, Норвегії, США, Португалії та Іспанії.
Інтер’єр та атмосфера закладу
Інтер'єр ресторану лаконічний та простий. Основний колір закладу – темно-синій. А за морську атмосферу у залі відповідають скульптури риб. За задумом, вони є давніми символами сили та щедрості моря.
Кухня закладу
Головна особливість кухні у Flagman – приготування риби і морепродуктів на японському грилі – тепані. Гостям розповідають про позиції, які є у ресторані, відповідають на їхні питання, допомагають зробити замовлення та обговорюють спосіб його приготування. «Таким чином гість стає співавтором страви на рівні з кухарем. Часто гості чекають своє замовлення не за столиком, а залишаються біля тіпану, щоб спостерігати за процесом приготування замовленої страви», – зазначають у закладі.
Також у ресторані є великий вибір вина та іншого алкоголю за демократичними цінами. Єдина умова – оплатити послугу відкриття пляшки cork fee.
Руслан Ретьман,
шеф-кухар Flagman
У 2011 році Руслан Ретьман увійшов у ТОП-25 кращих кухарів України за версією журналу «Фокус» з фірмовою стравою «Смажений судак з артішоками». Працював також кухарем у ресторані «Рішельє». У магазин-ресторані шеф-кухаря часто можна побачити біля вітрини: він дає поради гостям, ділиться досвідом та допомагає з вибором морепродуктів і риби.
Які три страви варто спробувати насамперед?
Тартар з сорбетом
Тартар подають з сорбетом, головна ціль якого – підкреслити смак справжньої свіжої риби.
- тартар з лосося з лимонним сорбетом – 230 гривень;
- тартар з тунця з грейпфрутовим сорбетом – 230 гривень;
- тартар з гребінця з манговим сорбетом – 290 гривень.
Поке-боул
Цю гавайську страву готують з рису, авокадо, салату хіяші, бобів едамаме, манго та одного з інгредієнтів на вибір.
Це може бути:
- тунець – 185 гривень;
- лосось – 185 гривень;
- тофу й гриби шиітаке – 185 гривень;
- восьминіг – 250 гривень;
- лобстер — 330 гривень;
- вугор — 240 гривень.
Плато з морепродуктів на тепані
Знайомство з морепродуктами варто починати саме з цієї стравиЦю страву у закладі радять замовляти на велику компанію. Створити плато можна самостійно, обравши продукти з вітрини. Крім того, гості можуть спостерігати, як готують страву за фірмовим рецептом на тепані.
від 500 гривень
Усі фото зроблені у магазині-ресторані Flagman на вулиці Микильсько-Слобідській.
МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ