У рубриці «Слово шефа» The Village Україна у співпраці з різними закладами запитує шеф-кухарів та барменів, яка концепція їхнього закладу та що потрібно спробувати насамперед.
бар
Прописка
м. Київ, вулиця Терещенківська, 19
Години роботи
12:00-23:00
щодня
Середній чек
150 гривень
Забронювати столик:
+380968403116
Бар «Прописка» на вулиці Терещенківській відкрили у квітні. За словами засновників, головна ідея закладу – якісний продукт за невисоку ціну. Тому вартість кожної позиції з меню та коктейльної карти не перевищує 79 гривень. За бар у закладі відповідальний Дмитро Бунін – бармен-міксолог і бренд-амбасадор Zubrowka.

Дмитро Бунін
автор меню в «Прописка»
Яка концепція закладу?
Наш бар розташований у центрі Києва – це місце, де можна відпочити після важкого робочого дня й відчути себе в гостях у давнього друга. Вхід у «Прописку» – через під’їзд, а сам бар нагадує квартиру. Усі позиції в закладі пропонуємо лише в чотирьох цінових категоріях: 29, 39, 59 та 79 гривень.


Яка атмосфера в закладі?
У барі зробили акцент на еклектичний стиль з елементами ірландського паба. Тут багато м’яких меблів від українських виробників. Також є простір для великої компанії з диваном і журнальним столиком – ідею такого простору запозичили із серіалу «Друзі». Інтер’єр розробляли власники разом з дизайнеркою Анастасією Пасекою.


Яка ідея нової коктейльної карти?
Під час створення нового барного меню у нас були два основні принципи:
• створити смачні коктейлі за доступною ціною;
• використати локальні продукти, які є звичними для гостей закладу.


Які три коктейлі варто спробувати передусім?
Мій фаворит – «Хмільна айва», бо я люблю міцний алкоголь. У цьому коктейлі бурбон та айвову настоянку доповнює бітер, який надає напою пряності. Тому тим, хто любить доволі міцний алкоголь з фруктовими нотками, варто спробувати цей коктейль.

«Хмільна айва»
80 мл
- Бурбон
- Айвова настоянка
- Гіркий лікер Angostura
Якщо не знаєте, що обрати – замовляйте «Шишкін ліс». Це безпрограшний варіант. Цей сауер – поєднання горілки Zubrowka на ялинкових шишках, лимонного фрешу і мікс цукрового сиропу та сиропу на основі варення з шишок. Завершену текстуру та піну надає коктейлю добавка easy foam.
«Шишкін ліс»
110 мл
- Горілка соснова
- Лимонний фреш
- Цукровий сироп
- Сироп із шишок

Ми зробили варіацію відомого коктейлю «Апероль шприц» на український лад. Так з’явився «Ігристий шпіц», в основі якого поєднання вишневої настоянки, ягідного сиропу, лимонного соку та ігристого вина.

«Ігристий шпіц»
185 мл
- Настоянка вишнева
- Ігристе вино (брют)
- Сироп «Смородина»
- Лимонний фреш
Ціна: 79 гривень за коктейль
МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ
