Промо11 видів стейків та пунші: 6 причин відвідати ресторан Senator
Атмосфера Нью-Йорка в центрі столиці

У жовтні відкрили оновлений ресторан американської кухні Senator у Києві. Це перезапуск закладу, який раніше робив акцент на морепродуктах. Інтер’єр ресторану – під стиль назві: тут можна відчути себе героєм серіалу «Картковий будинок».
The Village Україна називає 6 причин відвідати Senator.
1. Запросити партнера на діловий ланч
Ресторан Senator розташований на Печерську, має стриманий інтер’єр з елементами американської класики та великі панорамні вікна. Це створює вдалу атмосферу для ділового бранчу з партнерами.



НА СНІДАНОК тут приготують традиційні бейгли з різними начинками та страви на основі яєць. Ідеальний варіант – «Великий сніданок» за 235 гривень. До його складу входять обсмажена на маслі булочка бріош, яйця-пашот, хрусткий бекон, молода кукурудза, червона квасоля, авокадо, томати чері та мікс-салат.
За кухню підповідає Денис Держун, який раніше працював у ресторані Smørrebrød. М’ясо готує шеф Олександр Опанасюк. Він займається цим уже понад 20 років.


На обід спробуйте стейк. У меню ресторану їх 11 різновидів. Крім традиційних – Нью-Йорк, ті-бон та рібай – є й альтернативні:
• Ковбой з легким горіховим смаком – 125 гривень
• Кулот з жировою прожилкою – 95 гривень
• Скерт з черевної частини – 225 гривень
• Стейк з яловичого язика з винно-грибним вершковим соусом, маринованими та обсмаженими на грилі цибулею та шампіньйонами – 275 гривень
• Спинка козулі з винно-смородиновим соусом і грейпфрутом – 425 гривень

Американські Ті-бон та Рібай коштують 125 та 165 гривень відповідно. У ресторані кажуть, що це найнижча ціна в Києві.
2. Випити коктейль від бармена-переможця
Шеф-бармен ресторану – Олександр Сластін. Цього року він переміг у чемпіонаті серед барменів Monin Cup Ukraine. Тепер представлятиме Україну у Франції на Monin Cup Ultimate.

У Senator є селективний бар. Там представлені небанальні різновиди американського віскі та авторські коктейлі, що мають імена відомих людей. Спробуйте Columbus на основі бренді, гострого манго та сиропу кориці з лаймом (155 гривень) та Uncle Sam з бурбоном, сиропом, бітерами та прополісом (155 гривень).
3. Переконатись, що американська кухня – це не тільки фастфуд
Senator руйнує міф про те, що традиційні американські страви – це бургери, хот-доги і тандем картоплі фрі з колою. Тут вас нагодують стравами з різних регіонів Америки. Вони сформувались під впливом англійської, індійської, мексиканської, французької та грецької кухні.





• Мексиканські мотиви збережені в стартерах Тако (145 гривень) та Гуакамоле (165 гривень).
• Кухня Південної Америки представлена Севіче із сібасу (185 гривень) або морського гребінця (455 гривень).
• Страви, що походять з Греції, – це обсмажені бебі-кальмари (225 гривень) і восьминіг у хоспері з артишоками та картоплею (465 гривень).
• З французької кухні є суп біск, приготований на основі креветок, крабів і кокосового молока (195 гривень).
• Англійські страви – з рибою: філе стерляді з коренем селери (325 гривень).
• Є й суто американські позиції в меню, без яких складно уявити традиційну кухню, – індичка з горошком (275 гривень) і карамелізовані коренеплоди (195 гривень).
4. Відчути атмосферу Нью-Йорка
Senator відкрили бізнесмени, які часто бувають у різних країнах і проводять багато зустрічей у ресторанах. Їх надихнув Нью-Йорк – стиль, якість обслуговування та продукту, який там створюють. Тому вони й вирішили відкрити заклад з подібною атмосферою в Києві.


У ресторані Senator також американський підхід в обслуговуванні. Тут шеф-кухар може самостійно винести гостеві стейк і розповісти про його особливості, а бармени радо йдуть на small talk, поки готують коктейлі.
5. Влаштувати романтичну вечерю при свічках
Увечері тут приглушують світло, запалюють свічки та вмикають джаз. Створюється приємна атмосфера для неквапливої вечері в компанії найближчих людей. Щоб поговорити за келихом оригінального алкоголю, замовляйте пунш. У меню їх 8 різновидів, всі названі на честь американських сенаторів – Джефферсон, Франклін, Вашингтон.

6. Сходити із сім’єю на недільний бранч
У ресторані влаштовують недільні сімейні бранчі. Тут є дитяча кімната з лабіринтами, зонами для малювання та комп’ютерними іграми. Організовують кулінарні майстер-класи та candy bar для дітей.


Десерти:
• Баноффі Пай на тісті без глютену – 125 гривень
• Cherry Cake з какао-кремом та вишнею – 165 гривень
• Наполеон з карамельним попкорном – 125 гривень
• Veggie з яблуневим мусом і кокосовим пюре – 125 гривень
ФОТО: Микола Ковальов і Григорій Вишневецький