Monobank почав тестувати оновлений застосунок Expirenza 2.0 для «тих, хто любить ходити в кафе, бари й ресторани». Тепер із мапою закладів, добірками з порадами й можливістю замовити їжу для іншої людини.

Раніше в Expirenza можна було переглянути меню закладів, оплатити рахунок із чайовими або «бойовими», а також залишити відгук за QR-кодом.

У застосунку зібрали понад 1700 закладів по всій Україні. «Тож коли наступного разу вам захочеться зʼїсти борщу, ви зможете підібрати заклад, забронювати столик онлайн у кілька дотиків і, звісно, оплатити рахунок і залишити чайові без зайвого очікування», – каже співзасновник Monobank Олег Гороховський.

Крім того, Expirenza має добірки з порадами, куди піти і що там спробувати, які назвали «Їжлисти». У застосунку вже є такі від Стаса й Ані Завертайло (Honey, «Завертайло»), Володимира Ярославського («Най»), Алекса Купера («Молодість», Shalom, Avi) й інших. Свій «Їжлист» може створити кожен користувач Expirenza.

Ще одна нова функція – «Частування», за допомогою якої можна щось замовити у закладі для людини, а вона прийде й скуштує це в зручний для себе час. «Це чарівний спосіб проявити турботу й увагу, де б ви не були, через кордони й відстані», – каже Гороховський.

   

Сервіс Expirenza заснували кияни Олександр Гудков і Михайло Селецький у 2019 році, а в 2021-му його придбав Monobank. Пізніше, у вересні 2023 року, Monobank також купив сервіс TakeUsEat для бюронювання столиків у закладах і додав його в систему Expirenza.