Чотири українські заклади ввійшли в шортліст премії Restaurant & Bar Design (оновлено)
Дизайн інтер’єрів київського закладу Fresh Black, одеського закладу Nikos Greek Bistro (номінація Cafe), а також два українські та один закордонний проєкти YOD Group (номінації Standalone, Luxury та Surface Interiors) ввійшли в шортліст премії Restaurant & Bar Design.
Дизайн Fresh Black, що в «Рейтарська Circle», розробляли Loft Buro (Tin Tin, Chicken Kyiv і Chang). За словами архітектора Олега Волосовського «основною й найнесподіванішою домінантою простору став басейн». Його «повернули до життя», перетворивши у «театр обсмаження кави». Для цього плиту над басейном розкрили: вийшов простір із двома видами посадки, складом готової продукції й дворівневою стійкою для ростера, що обсмажує кавові зерна.



Над дизайном Nikos Greek Bistro в одній зі старовинних будівель Одеси працював Денис Беленко (Monica, Adelle, Milk Bar, Wine Love, Good Girl).
За словами співвласника закладу й ресторатора Михайла Серебріна, дизайн розробляли протягом більш ніж двох років. Для цього привезли «десятки тонн мармуру, старого дерева й загартованого скла».


Крім того, до шорліста потрапили три проєкти української дизайн студії YOD. Це Buddha-Bar New York (категорія Luxury), що відкрився минулого року на Мангеттені, та два українські заклади.
Ресторан Terra розташований у Винниках Львівської області та є частиною комплексу Emili Resort. У закладі створили круглі колони, покриті цеглою кольору пляшкового скла, а також скляні плитки, орнамент на яких повторює «унікальні флористичні візерунки місцевих трав». «Побувати в ресторані «Терра» – це як в тур по західній Україні», – кажуть у YOD Group.


Deep Bar розташований у Дніпрі. Це двоповерховий заклад із флористичним магазином. Основний матеріал у інтер’єрі – дуб, а емоційним акцентом закладу називають інсталяцію із дерев’яних прорізів, що імітує обличчя людини.


Фіналістів премії Restaurant & Bar Design оголосять у вересні 2022 року, а нагородження відбудеться в жовтні, в Лондоні. Інші заклади, які увійшли до шорліста, можна подивитися за посиланням.
Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів
The Restaurant & Bar Design Awards – незалежна міжнародна премія, якою відзначають світові заклади за найкращий дизайн інтер’єрів. Заснована у 2008 році.
У 2017 YOD Group вже отримували цю премію. Дизайн інтер’єру їхнього закладу Shade Burger в Полтаві визнали найкращим рестораном Європи.
Засновники кавової компанії Fresh Black Віктор Шраменко й Ксенія Полтавець також мають магазин фермерських продуктів і делікатесів Nisha. Вони розповідали The Village Україна про шлях від першої мобільної кав’ярні в Києві до компанії з планами розширення на Європу.
Читайте «Нормальні новини» в телеграмі