10 найдешевших ресторанів із зірками Michelin
Індонезійський подорожній сервіс Traveloka склав список 50 найдешевших ресторанів, що мають зірки гастрономічного гіда Michelin.
До рейтингу увійшли заклади з усього світу з 1-2 зірками.
Ресторани з першої десятки:
Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle, Сінгапур (78 Smith Street)
Кухня: сінгапурська
Средня вартість страви: $ 2,20
Спробувати: кантонську курку в соєвому соусі
Tim Ho Wan, Гонконг (9-11 Fuk Wing Street, Sham Shui Po)
Кухня: дім сами
Средня вартість страви: $ 3,80
Спробувати: парову булочку зі свининою, вермішельний рол з печінкою
Hamo, Південна Корея, Сеул (2F, 819 Eonju-ro, Gangnam-gu)
Кухня: корейська
Средня вартість страви: $ 7,10
Спробувати: Jinju bibimbap
Chugokusai S.Sawada, Японія, Осака (1F, New Masago Building, 4-6-28 Nishitenma)
Кухня: китайська
Средня вартість страви: $ 9,70
Спробувати: курча Kaoridori
Jay Fai, Таїланд, Бангкок (327 Samran Rat Intersection)
Кухня: тайська
Средня вартість страви: $ 12
Спробувати: локшина з морепродуктами, омлет з м'ясом краба
Ginza Ibuki, Японія, Токіо (B1F, Daini Matsuoka Building, 2-14-6 Ginza)
Кухня: японська
Средня вартість страви: $ 12,70
Спробувати: тунець, запечений на соломі; смажений кунжутний тофу
Three Coins, Тайвань, Тайбей (46 Hengyang Road)
Кухня: кантонська
Средня вартість страви: $ 13
Спробувати: качка по-пекінськи, морські вушка на пару
Lao Zheng Xing, Китай, Шанхай (556 Fuzhou Road)
Кухня: китайська
Средня вартість страви: $ 14,60
Спробувати: смажені річкові креветки, тушений морський огірок
L'Antic Moli, Іспанія, Таррагона (Barri Castell, 43559 El Castell)
Кухня: сучасна іспанська
Средня вартість страви: $ 16,60
Спробувати: тапаси
Al's Place, США, Сан-Франциско (1499 Valencia Street)
Кухня: американська
Средня вартість страви: $ 18
Спробувати: казаречче з кукурудзою, беконом та пармезаном
Michelin Guide – авторитетний ресторанний рейтинг, який щороку, з 1900-го, складає список найкращих закладів. Гід присуджує зірки Michelin, від однієї до трьох, які свідчать про високий рівень ресторану.
У травні 2018-го Michelin Guide написав про те, як модернізує українську кухню шеф-кухар київського ресторану «Канапа» Ярослав Артюх – це перша згадка про українську кухню на сайті Michelin Guide.
обкладинка: unsplash