The Village Україна підбиває підсумки сезону, розповідаючи про заклади, які припинили роботу в місті за минулий місяць. Раніше ми розповідали про ресторани, кафе і бари, які закрили навесні, взимку та влітку. Також ми писали про 40 відкриттів вересня.
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.
One Planet
Формат: веганське кафе
Де: вулиця Мала Житомирська, 15
One Planet – це один із перших веганських закладів в Україні. Заклад відкрили на Воздвиженці у 2016 році, 2017-го він переїхав на Малу Житомирську. Припинив заклад роботу наприкінці серпня. «Наша місія виконана. [...] Із самого початку ми ставили завдання продемонструвати, наскільки смачна, корисна та різноманітна веганська їжа. І схоже, нам разом це вдалося. Веганські заклади з’являються, мов гриби після дощу», – пояснив рішення засновник Павло Вишебаба.


Salo Bar
Формат: ресторан української кухні
Де: «Арена-Сіті», вулиця Басейна, 1-3/2
Salo Bar – це ресторан української кухні від міжнародного холдингу російського ресторатора Олександра Орлова Bulldozer Group. Заклад відкрили у березні в одному приміщенні з бургерною I’m Burger біля Бессарабського ринку. У меню пропонували традиційні українські страви: борщ, вареники та деруни. Ресторан закрили на початку вересня, на його місці вже почав роботу фішбар «Рыба Пила» – другий заклад у Києві після локації поблизу палацу «Україна».

Nevinniy Bar
Формат: кав’ярня і винний бар
Де: вулиця Шота Руставелі, 15
Nevinniy Bar – це заклад ресторатора Ігоря Сухомлина (Mimosa Brooklyn Pizza, Fish & Pussycat), який поєднував формати кав’ярні та винного бару. Окрім того, тут можна було скуштувати хот-доги Bistro Bistro. «Вирішив погратися з вином, поєднав його з улюбленою кавою. Така була гіпотеза... Після трьох років тестування зрозумів: гіпотеза була помилковою», – написав Сухомлин. Заклад відкрили у 2016 році, припинив він роботу у вересні.

Good Bread From Good People
Формат: пекарня
Good Bread From Good People – це соціальний проєкт, який надавав працевлаштування людям із ментальною інвалідністю. Пекарню відкрили наприкінці 2017 року, за цей час вона дала робочі місця кільком десяткам людей з інвалідністю і підготувала для доставки більше як 4 500 одиниць випічки. У вересні проєкт тимчасово припинив роботу на локації на ВДНГ. «Нікого з працівників ми звільняти не збираємось. У нас політика така, що ми нікого без роботи не залишимо», – розповідає The Village Україна засновник Владислав Малащенко. Сьогодні проєкт шукає нове приміщення.

Benjamin’s
Формат: ресторан середземноморської кухні
Де: бульвар Лесі Українки, 30-В
Benjamin’s – це ресторан середземноморської кухні на бульварі Лесі Українки. Заклад на колишній локації The Seafood Bar від співзасновника «Сушия» та Star Burger Геннадія Медведєва відкрили в лютому 2018 року. Ресторан на Печерську припинив роботу, на його місці готують відкриття ресторану грецької кухні Kritikos.


Sorbonne Restaurant
Формат: ресторан середземноморської кухні
Де: «НСК Олімпійський», вулиця Велика Васильківська, 55
Sorbonne – це ресторан середземноморської кухні на території НСК «Олімпійський» від засновника Vodka Grill Олега Шейнкера. Заклад почав роботу у червні 2018 року. У вересні 2019-го на його місці відкрили ресторан східної кухні Lavash.

Cookietone
Cookietone – це «концептуальна пекарня», яка працювала на вулиці Франка та на території ЖК «Новопечерські Липки». Заклад на розі Франка та Хмельницького у вересні одна зі співвласниць перезапустила з новою концепцією Butter Green – сніданки протягом усього дня.


Frankie Capital Cafe
Frankie Capital Cafe – це ресторан на Музейному провулку біля стадіону «Динамо», який відкрили у листопаді 2018 року. У вересні заклад перезапустили у форматі спортбару з бургерами, свинячими реберцями та пивом. Окрім того, у спортбарі співпрацюють з однією з букмекерських контор.

«Желток» і «Банка» на Подолі
Формат: кафе і паб
Де: вулиця Спаська, 1/2
«Жовток» і «Банка» – це мережі дайнерів та пабів, які працювали в приміщенні на Контрактовій площі. Заклади у двоповерховому приміщенні на розі вулиць Спаської та Костянтинівської припинили роботу 27 серпня. У мережі «Жовток» працюють заклади на вулицях Ярославів Вал і Льва Толстого, а також на Русанівській набережній.


Обкладинка: Nevinniy Bar