Гід40 закладів, які відкрили в Києві у вересні
Середземноморська, в’єтнамська та грузинська кухні, а також вермутерія – у головних відкриттях місяця
The Village Україна підбиває підсумки вересня і розповідає про заклади, які почали працювати в Києві. Окремо ми розповідали про Kyiv Food Market із понад 20 закладами на «Арсенальній».
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.
Ресторани та кафе
«Мама Манана»
Формат: ресторан грузинської кухні
Де: вулиця Нижній Вал, 23
Коли: 09:00-23:00 (будні), 11:00-23:00 (вихідні)
«Мама Манана» – це мережа ресторанів грузинської кухні. Третій заклад мережі після просторів на Великій Васильківській та Південному вокзалі відкрили у колишньому приміщенні ресторану Silvio D’Italia на Нижньому Валу біля Контрактової площі. У меню – хачапурі, хінкалі, шашлики та чача.
«Анчоусная»
«Анчоусная» – це новий формат від мережі «Черноморка», що спеціалізується на дрібній рибі власного вилову. Відкрили заклад на колишній локації Celentano біля палацу «Україна». У меню анчоуси на вагу, а також борщ з анчоусами і бургер із червоним окунем і щупальцями кальмара.
«Публицист»
«Публицист» – це ресторан на першому поверсі книжкової фабрики «Жовтень» на вулиці Січових Стрільців. За кухню відповідає шеф-кухар Алекс Якутов («Гра з вогнем»). У меню, наприклад, борщ із качкою та капустою кімчі, а також курча на грилі.
Solod Levantine Grill
Solod Levantine Grill – це оновлений ресторан на проспекті Тичини на лівому березі. Новими бренд-шефами ресторану середземноморської їжі стали фахівці з Ізраїлю Давид Ельмакіас і Йоссі Шитріт із закладу David & Joseph Downtown у Тель-Авіві. Відкриття закладу відбудеться 27 вересня.
Butter Green
Butter Green – це новий формат зі сніданками протягом цілого дня на колишній локації Cookietone на перетині вулиць Хмельницького та Франка. У меню: панкейки, тости і випічка власного виробництва.
Soba
Soba – це раменна на Московській, де, крім основного продукту, пропонують вок, а також рисові боули. Рамен продають від 98 гривень. У закладу одна простора зала, прикрашена летерингом з ієрогліфами.
«У Хань»
Формат: кафе з в’єтнамською кухнею
Де: вулиця Гончара, 30-А
Коли: 12:05-22:55 (з вівторка по неділю)
«У Хань» – це новий заклад від шеф-кухарки із 20-річним стажем Хань, який влітку працював у форматі попап у барі «Окно» на розі вулиць Хмельницького та Франка. У меню – фо, роли та бань бао. За дизайн нового приміщення на Гончара відповідала команда AKZ (Orang + Utan, Kitaika, Bowl). Зверніть увагу, що заклад не працює у понеділок.
Lavash
Lavash – це ресторан східної кухні, який відкрили на території НСК «Олімпійський» на колишній локації закладу Sorbonne. У меню – турецька піца піде, азербайджанська долма, узбекистанський плов і мезе з пітою. Заклад позиціонують як халяльний.
Mushlya Bar
Формат: кафе з морепродуктами
Де: ТЦ Globus, −1 поверх, майдан Незалежності, 1
Коли: 10:00-22:00
Mushlya Bar – це демократичний формат «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова» з рибою та морепродуктами. Четвертий заклад із цією концепцією відкрили на фудкорті ТЦ Globus на Майдані, де вже працюють формати Дмитра Борисова Dogz & Burgerz і «Свіжість». Раніше Mushlya Bar відкрили на Хрещатику, «Арсенальній» і Контрактовій площі, а також ресторанний формат Mushlya Cafe між станціями метро «Площа Льва Толстого» та «Олімпійська».
«Рыба Пила»
«Рыба Пила» – це заклад з рибою та морепродуктами від українського підрозділу міжнародного ресторанного холдингу Bulldozer Group. Другий заклад у форматі відкрили в колишньому приміщенні ресторану української кухні Salo Bar, який припинив роботу на початку місяця. У меню: риба і морепродукти, а також суші, котлети зі щуки та паста з лобстером.
Zavod Burgers
Формат: бургерна
Де: вулиця Ярославів Вал, 19/33-А
Коли: 09:00-23:00 (у будні), 11:00-23:00 (у вихідні)
Zavod Burgers – це бургерна на розі вулиць Ярославів Вал і Гончара. Тут продають бургери – від класичних до варіантів із дор-блю та вишнею. Відповідає за заклад колишній керівник Boulangerie і Tartine.
Italist Pizza Pasta Bar
Формат: ресторан італійської кухні
Де: ЖК «Комфорт Таун», проспект Соборності, 17
Коли: 09:00-23:00
Italist Pizza Pasta Bar – це ресторан з італійською кухнею і просеко, який відкрили на території житлового комплексу «Комфорт Таун». Це другий заклад мережі Italist Family в місті – перший Italist почав працювати на вулиці Золотоустівській улітку.
Diglass Cafe
Diglass Cafe – це ресторан із європейською кухнею і спрітцами на Великій Васильківській. Наприклад, пропонують віденський шніцель з картопляним салатом та огірками. Відкрили заклад біля станції метро «Олімпійська», поряд із колишньою локацією Al Faro.
«У Гіоргі»
«У Гіоргі» – це ресторан грузинської кухні на вулиці Кожум’яцькій на Воздвиженці. У закладі кажуть, що готують хачапурі та хінкалі за сімейними рецептами. Також пропонують шашлик із телятини і шоколадно-горіховий торт по-абхазьки.
«Пироги та друзі»
Формат: пирогова
Де: вулиця Павлівська, 17
Коли: 09:00-22:00 (будні), 10:00-22:00 (вихідні)
«Пироги та друзі» – це виробництво солодких і солоних пирогів, які працюють у форматі доставки та окремих закладів. П’ятий заклад у Києві – поряд із Цирком на вулиці Павлівській. Окрім пирогів, тут є повноцінне меню та меню сніданків.
Fat Daddy Burgers
Fat Daddy Burgers – це бургерна на Осокорках. У закладі подають 26 видів бургерів: від класичних рецептів гамбургерів до авторських бургерів – наприклад, із персиками.
Бари
Milano Torino Vermuteria
Формат: вермутерія
Де: вулиця Прорізна, 4
Коли: 08:00-23:00 (з неділі по четвер), 18:00-01:00 (п’ятниця і субота)
Milano Torino Vermuteria називають «першою в Україні вермутерією». Це заклад неподалік від Хрещатика, що спеціалізується на вермутах і коктейлях на основі ароматизованого вина. За інтер’єр відповідала команда Ater Architects, яка цього року запустила «Асамблею» і Talkies Bar. Нині заклад працює з 18:00, надалі планують починати роботу з 11:00.
F.U.L.L. Bar
Формат: бар і лабораторія
Де: вулиця Мечникова, 3
Коли: 18:00-03:00 (четвер, п’ятниця і субота)
F.U.L.L. Bar – це бар і барна лабораторія під рестораном Barvy. Як і в закладі української кухні на Мечникова, наголос тут роблять на локальні інгредієнти та напої. Відповідає за бар Назар Макаров, найкращий бармен України 2018 року за версією конкурсу World Class. Відкрили заклад у тестовому режимі 26 вересня, у повноцінному режимі він почне роботу в жовтні.
Zapiekanka Bar
Формат: бар і стритфуд
Де: вулиця Велика Житомирська, 27
Коли: 10:00-20:00 (з неділі по четвер), 10:00-до останнього гостя (з п’ятниці по суботу)
Zapiekanka Bar – це бар на вулиці Великій Житомирській з польською вуличною їжею та наливками. У барі подають більше як 15 наливок з фруктів та ягід, серед них з домініканською маракуєю, лічі, томатами та вишнею. Наливки пропонують по 29 гривень, а запіканки – по 49 гривень.
«Цветочная Мафия»
Формат: бар
Де: вулиця Софіївська, 4
Коли: 12:00-23:00 (з неділі по четвер), 12:00-02:00 (п’ятниця і субота)
«Цветочная Мафия» – це бар у форматі €1. Сидр, Aperol Tonic і глінтвейн тут пропонують по 33 гривні. Це другий заклад мережі, перший працює з 2018 року на вулиці Володимирській.
«Сухой закон»
«Сухой закон» – це таємний бар у підвальному приміщенні закладу Stories Cafe на розі вулиць Костянтинівської та Ярославської. Бар спеціалізується на віскі: пропонують понад 40 брендів односолодового віскі, десять бурбонів, а також кашасу. За карту відповідав фахівець good wine Платон Близнюк.
Frame Bar
Формат: бар
Де: вулиця Ярославів Вал, 33-А
Коли: 18:00-02:00 (з неділі по четвер), 18:00-04:00 (п’ятниця та субота)
Frame Bar – це перезапуск бару «Под асфальтом пляж» на Ярославовому Валу. В оновленій концепції – ставка на виставки плівкової фотографії та оновлену барну карту з коктейлями від 120 гривень.
Nude Bar
Nude Bar – це бар на вулиці Костянтинівській поряд із кінотеатром «Жовтень» на колишній локації закладу Dr. Winestein. У барі 15 авторських коктейлів, також у меню класичні коктейлі та міцний алкоголь. Nude Bar має близько 90 посадкових місць, розділених на дві зали, лаунж-зону та таємну кімнату.
Saga 25
Формат: бар
Де: вулиця Сагайдачного, 25
Коли: 12:00-00:00 (з неділі по четвер), 12:00-03:00 (п’ятниця та субота)
Saga 25 – це бар на вулиці Сагайдачного з 25 стравами і 25 коктейлями. Це новий проєкт мережі Hedonist Gastro Family (Hedonist, Bootlegger). У меню є бургери, хот-доги та страви паназійської кухні. У барній карті – твісти на Negroni та Old Fashioned.
P2B Bar
Формат: бар
Де: вулиця Гончара, 38-А
Коли: 18:00-01:00 (з неділі по четвер), 18:00-02:00 (п’ятниця і субота)
P2B Bar – це бар на вулиці Гончара поряд зі станцією метро «Золоті ворота». Заклад поєднує два формати: бар у підвальному приміщенні та майданчик в автобусі, переробленому на барну стійку. Окрім коктейлів від Герасімоса Лівієратоса (Pink Freud, Grek i Veter), у закладі пропонують грецький стритфуд на зразок гіросу.
Port Wine Bar
Port Wine Bar – це винний бар, який відкрили у Києві після запуску формату в Одесі, Львові та Харкові. На колишній локації кав’ярні Fine пропонують вино у фірмовій подачі по 200 мл у гранованій склянці. До вина – закуски та сендвічі.
Кав’ярні, кондитерські та чайні
Cup & Cake
Формат: кафе
Де: вулиця Велика Васильківська, 57/3
Коли: 08:00-23:00 (будні), 10:00-23:00 (вихідні)
Cup & Cake – це кафе на Троїцькій площі біля НСК «Олімпійський», яке у вересні перезапустили в новому форматі. Тепер у закладі є власне виробництво випічки, а також коктейльна карта і вино. У меню – кава, какао та випічка.
EspressoHolic
Формат: кав’ярня
Де: Floroom, вулиця Прорізна, 23-А
Коли: 08:00-21:00 (будні), 09:00-21:00 (вихідні)
EspressoHolic – це кав’ярня у магазині квітів Floroom на Прорізній. Раніше у цьому форматі працювала кав’ярня мережі Lion Coffee. У кавовій карті є класичні кавові напої та кава ручного приготування.
Coffee Val
Формат: кав’ярня
Де: вулиця Нижній Вал, 13
Коли: 08:30-20: 00 (будні),10:00-20:00 (вихідні)
Coffee Val – це кав’ярня на вулиці Нижній Вал напроти Житнього ринку на Подолі. У кавовій карті є класичні кавові напої, пізніше додадуть напої на рослинному молоці та фільтр-каву. До напоїв пропонують сендвічі та ланчі з собою.
Teahouse
Teahouse – це перший заклад у форматі кафе від мережі магазинів, що спеціалізується на чаї. Відкрили заклад на фудкорті на шостому поверсі ЦУМу. В асортименті – кілька сотень чаїв від 118 до 3 000 гривень за 100 грамів чаю. Також можна придбати матчу, трав’яні та фруктові чаї, мате та пуери.
Coffee Monkey
Coffee Monkey – це кав’ярня біля станції метро «Дружби народів». «Пропонуємо і каву з собою, і можливість посидіти та попрацювати у затишному місці», – розповідають у закладі. До кави подають круасани, чизкейк та брауні.
«BB»
Формат: кондитерська
Де: вулиця Регенераторна, 4
Коли: 08:00-20:00
«BB» – це кондитерський дім, який запустив перше кафе з цехом виробництва на вулиці Регенераторній у ЖК «Комфорт Таун». Це перший заклад майбутньої мережі, кажуть у виробника. В асортименті – французькі десерти. Також пропонують торти на замовлення і тістечка на овочевій основі: наприклад, бурякове і з перцем.
Coquelicot
Coquelicot – це заклад від французького пекаря Крістофа Роллера на Гончара. Кондитерську перезапустив новий власник, змінивши концепцію та меню. Пропонують, наприклад, круасани та еклери.
Niche
Niche називають «безгрішною випічкою». Це заклад на Хорива, що спеціалізується на випічці та десертах без глютену, цукру та лактози. «Мета Niche – перетворити «мінус» на «плюс». Зробити вимушену дієту корисною, смачною і привабливою для всіх і кожного», – коментує засновниця кондитерської. Наприклад, це цільнозерновий хліб, а також мусові та бісквітні торти, тістечка та еклери.
Rose Vine
Формат: кав’ярня і винний бар
Де: вулиця Володимирська, 27
Коли: 09:00-22:00 (будні), 09:00-23:00 (вихідні)
Rose Vine – це заклад поряд із парком Шевченка на вулиці Володимирський. Він поєднує формати кав’ярні, винного бару та лекторію. Також у просторі облаштували «парфумовану чайну кімнату», яку називають першою у Києві.
Nice On Cafe
Формат: кафе
Де: проспект Науки, 1
Коли: цілодобово
Nice On Cafe – це перший заклад мережі від кондитерської корпорації Roshen. Відкрили пілотний проєкт поряд із фірмовим магазином на проспекті Науки біля станції метро «Деміївська». У закладі пропонують кавові напої та іспанські десерти чурос.
Aroma Kava Special
Aroma Kava Special – це перший заклад мережі кав’ярень з повноцінною кухнею і баром. Двоповерхове приміщення відкрили на Майдані, воно працює у цілодобовому режимі.
Стритфуд
Furgoneta
Furgoneta – це мережа з вуличною їжею, яка відкрила заклад на Басейній, а тепер розширилася на фудкорт ТЦ Globus. На новій точці пропонують оновлене меню бургерів Furgoneta, серед яких матча-бургер.
Kebab Me
Kebab Me – це вулична їжа з кебабами та фалафелем на вулиці Тургенєвській біля Цирку. Кебаби пропонують від 70 гривень, також можна замовити меню з картоплею і напоєм.
Onigiri
Onigiri – це точка з однойменною стравою японської кухні у форматі вуличної їжі на вході до Бессарабського ринку з боку PinchukArtCentre. У меню є онігірі з куркою в кисло-солодкому соусі, авокадо та яловичиною і медом від 25 до 45 гривень за штуку.
Обкладинка: Євген Карєв для The Village Україна
Фото: 1 – «Мама Манана», 2 – «Анчоусная», 3 – «Публицист», 4 – Solod Levantine Grill, 5 – Butter Green, 6 – Soba, 7 – Катерина Олійник, 8 – Lavash, 9 – Mushlya Bar, 10 – «Рыба-Пила», 11 – Zavod Burgers, 12 – Italist Pizza Pasta Bar, 13 – Diglass Cafe, 14 – «У Гіоргі», 15 – «Пироги та друзі», 16 – Fat Daddy Burgers, 17 – Євген Карєв для The Village Україна, 18 – Марго Дідіченко для The Village Україна, 19 – Zapiekanka Bar, 20 – «Цветочная Мафия», 21 – «Сухой закон», 22 – Frame Bar, 23 – Nude Bar, 24 – Saga 25, 25 – P2B Bar, 26 – Port Wine Bar, 27 – Cup & Cake, 28 – EspressoHolic, 29 – Coffee Val, 30 – Teahouse, 31 – Coffee Monkey, 32 – «BB», 33 – Coquelicot, 34 – Niche, 35 – Rose Vine, 36 – Liga.net, 37 – Ярослав Друзюк для The Village Україна, 38 – Furgoneta, 39 – Kebab Me, 40 – Onigiri