Гід40 закладів, які відкрили в Києві у вересні
Середземноморська, в’єтнамська та грузинська кухні, а також вермутерія – у головних відкриттях місяця
![40 закладів, які відкрили в Києві у вересні — Гід On The Village Україна](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post-cover/Ne_gpjCd8Aq4h65UiqAXuA-default.jpg)
The Village Україна підбиває підсумки вересня і розповідає про заклади, які почали працювати в Києві. Окремо ми розповідали про Kyiv Food Market із понад 20 закладами на «Арсенальній».
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.
Ресторани та кафе
«Мама Манана»
Формат: ресторан грузинської кухні
Де: вулиця Нижній Вал, 23
Коли: 09:00-23:00 (будні), 11:00-23:00 (вихідні)
«Мама Манана» – це мережа ресторанів грузинської кухні. Третій заклад мережі після просторів на Великій Васильківській та Південному вокзалі відкрили у колишньому приміщенні ресторану Silvio D’Italia на Нижньому Валу біля Контрактової площі. У меню – хачапурі, хінкалі, шашлики та чача.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/_0k3LNxKknyr7URUkW2EvQ.jpg)
«Анчоусная»
«Анчоусная» – це новий формат від мережі «Черноморка», що спеціалізується на дрібній рибі власного вилову. Відкрили заклад на колишній локації Celentano біля палацу «Україна». У меню анчоуси на вагу, а також борщ з анчоусами і бургер із червоним окунем і щупальцями кальмара.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/l2fB1eUBO7kywdnylMhLIQ.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/byAuTtHPNoa8bL2Abd8zEg.jpg)
«Публицист»
«Публицист» – це ресторан на першому поверсі книжкової фабрики «Жовтень» на вулиці Січових Стрільців. За кухню відповідає шеф-кухар Алекс Якутов («Гра з вогнем»). У меню, наприклад, борщ із качкою та капустою кімчі, а також курча на грилі.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/6NUbjeMwYjChZ3InevqsDw.jpg)
Solod Levantine Grill
Solod Levantine Grill – це оновлений ресторан на проспекті Тичини на лівому березі. Новими бренд-шефами ресторану середземноморської їжі стали фахівці з Ізраїлю Давид Ельмакіас і Йоссі Шитріт із закладу David & Joseph Downtown у Тель-Авіві. Відкриття закладу відбудеться 27 вересня.
Butter Green
Butter Green – це новий формат зі сніданками протягом цілого дня на колишній локації Cookietone на перетині вулиць Хмельницького та Франка. У меню: панкейки, тости і випічка власного виробництва.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/F-DhlVsNOiacbUIPD9jr2Q.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/rVEfg6oHhlbIrRUZqNHI5Q.jpg)
Soba
Soba – це раменна на Московській, де, крім основного продукту, пропонують вок, а також рисові боули. Рамен продають від 98 гривень. У закладу одна простора зала, прикрашена летерингом з ієрогліфами.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/-w04BPrSvUi9CmnSzGsgOA.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/o3MexjI2TwbkyjRrv4AHpg.jpg)
«У Хань»
Формат: кафе з в’єтнамською кухнею
Де: вулиця Гончара, 30-А
Коли: 12:05-22:55 (з вівторка по неділю)
«У Хань» – це новий заклад від шеф-кухарки із 20-річним стажем Хань, який влітку працював у форматі попап у барі «Окно» на розі вулиць Хмельницького та Франка. У меню – фо, роли та бань бао. За дизайн нового приміщення на Гончара відповідала команда AKZ (Orang + Utan, Kitaika, Bowl). Зверніть увагу, що заклад не працює у понеділок.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/5v2195GeFEKlILW48Bixjg.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/9P2vZvYTeN1oyirgsZN9GA.jpg)
Lavash
Lavash – це ресторан східної кухні, який відкрили на території НСК «Олімпійський» на колишній локації закладу Sorbonne. У меню – турецька піца піде, азербайджанська долма, узбекистанський плов і мезе з пітою. Заклад позиціонують як халяльний.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/S2Ox1XRnAmh3gsbFrdflww.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/Psq6S3fcQO8OI0WCfqjytw.jpg)
Mushlya Bar
Формат: кафе з морепродуктами
Де: ТЦ Globus, −1 поверх, майдан Незалежності, 1
Коли: 10:00-22:00
Mushlya Bar – це демократичний формат «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова» з рибою та морепродуктами. Четвертий заклад із цією концепцією відкрили на фудкорті ТЦ Globus на Майдані, де вже працюють формати Дмитра Борисова Dogz & Burgerz і «Свіжість». Раніше Mushlya Bar відкрили на Хрещатику, «Арсенальній» і Контрактовій площі, а також ресторанний формат Mushlya Cafe між станціями метро «Площа Льва Толстого» та «Олімпійська».
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/XvohXdTFuWsjRBa5n8RXFg.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/Xjz2ehdL-AVwczcbgjRcwQ.jpg)
«Рыба Пила»
«Рыба Пила» – це заклад з рибою та морепродуктами від українського підрозділу міжнародного ресторанного холдингу Bulldozer Group. Другий заклад у форматі відкрили в колишньому приміщенні ресторану української кухні Salo Bar, який припинив роботу на початку місяця. У меню: риба і морепродукти, а також суші, котлети зі щуки та паста з лобстером.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/1axmsgwbE_wR-mvkcBN2mw.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/0FcgohMOe1_ERfw0oruGYw.jpg)
Zavod Burgers
Формат: бургерна
Де: вулиця Ярославів Вал, 19/33-А
Коли: 09:00-23:00 (у будні), 11:00-23:00 (у вихідні)
Zavod Burgers – це бургерна на розі вулиць Ярославів Вал і Гончара. Тут продають бургери – від класичних до варіантів із дор-блю та вишнею. Відповідає за заклад колишній керівник Boulangerie і Tartine.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/tZy99OBl5GKv34DGZ8_fwQ.jpg)
Italist Pizza Pasta Bar
Формат: ресторан італійської кухні
Де: ЖК «Комфорт Таун», проспект Соборності, 17
Коли: 09:00-23:00
Italist Pizza Pasta Bar – це ресторан з італійською кухнею і просеко, який відкрили на території житлового комплексу «Комфорт Таун». Це другий заклад мережі Italist Family в місті – перший Italist почав працювати на вулиці Золотоустівській улітку.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/SHgJm7akuzUhAHBu5wdc1A.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/BLOQ3zoRs9OM16asM0JQAg.jpg)
Diglass Cafe
Diglass Cafe – це ресторан із європейською кухнею і спрітцами на Великій Васильківській. Наприклад, пропонують віденський шніцель з картопляним салатом та огірками. Відкрили заклад біля станції метро «Олімпійська», поряд із колишньою локацією Al Faro.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/585p3cr9rvVKviAuwKrBAw.jpg)
«У Гіоргі»
«У Гіоргі» – це ресторан грузинської кухні на вулиці Кожум’яцькій на Воздвиженці. У закладі кажуть, що готують хачапурі та хінкалі за сімейними рецептами. Також пропонують шашлик із телятини і шоколадно-горіховий торт по-абхазьки.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/lKn8SuJx-EhBFky3nvRBLg.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/AlONhWU1Kc329cYwb0BPqA.jpg)
«Пироги та друзі»
Формат: пирогова
Де: вулиця Павлівська, 17
Коли: 09:00-22:00 (будні), 10:00-22:00 (вихідні)
«Пироги та друзі» – це виробництво солодких і солоних пирогів, які працюють у форматі доставки та окремих закладів. П’ятий заклад у Києві – поряд із Цирком на вулиці Павлівській. Окрім пирогів, тут є повноцінне меню та меню сніданків.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/jEqZPJKWyVwBRuYuEf0tSQ.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/aTPctBz2_Cif8D7ZMMTZOA.jpg)
Fat Daddy Burgers
Fat Daddy Burgers – це бургерна на Осокорках. У закладі подають 26 видів бургерів: від класичних рецептів гамбургерів до авторських бургерів – наприклад, із персиками.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/1YoRhNxsb6Mek_4Syiu5oQ.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/BkPtErz4wmB1EedJp1ZWhA.jpg)
Бари
Milano Torino Vermuteria
Формат: вермутерія
Де: вулиця Прорізна, 4
Коли: 08:00-23:00 (з неділі по четвер), 18:00-01:00 (п’ятниця і субота)
Milano Torino Vermuteria називають «першою в Україні вермутерією». Це заклад неподалік від Хрещатика, що спеціалізується на вермутах і коктейлях на основі ароматизованого вина. За інтер’єр відповідала команда Ater Architects, яка цього року запустила «Асамблею» і Talkies Bar. Нині заклад працює з 18:00, надалі планують починати роботу з 11:00.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/7SrCxr-OZcJnTho_AB22-A.jpg)
F.U.L.L. Bar
Формат: бар і лабораторія
Де: вулиця Мечникова, 3
Коли: 18:00-03:00 (четвер, п’ятниця і субота)
F.U.L.L. Bar – це бар і барна лабораторія під рестораном Barvy. Як і в закладі української кухні на Мечникова, наголос тут роблять на локальні інгредієнти та напої. Відповідає за бар Назар Макаров, найкращий бармен України 2018 року за версією конкурсу World Class. Відкрили заклад у тестовому режимі 26 вересня, у повноцінному режимі він почне роботу в жовтні.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/Vr0vdZi794JtP7skgihE-g.jpg)
Zapiekanka Bar
Формат: бар і стритфуд
Де: вулиця Велика Житомирська, 27
Коли: 10:00-20:00 (з неділі по четвер), 10:00-до останнього гостя (з п’ятниці по суботу)
Zapiekanka Bar – це бар на вулиці Великій Житомирській з польською вуличною їжею та наливками. У барі подають більше як 15 наливок з фруктів та ягід, серед них з домініканською маракуєю, лічі, томатами та вишнею. Наливки пропонують по 29 гривень, а запіканки – по 49 гривень.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/mpC7rK_rv7ksZRbCAyt1OA.jpg)
«Цветочная Мафия»
Формат: бар
Де: вулиця Софіївська, 4
Коли: 12:00-23:00 (з неділі по четвер), 12:00-02:00 (п’ятниця і субота)
«Цветочная Мафия» – це бар у форматі €1. Сидр, Aperol Tonic і глінтвейн тут пропонують по 33 гривні. Це другий заклад мережі, перший працює з 2018 року на вулиці Володимирській.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/6E3XeG9B7JIXsodiICHvSA.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/2wJrIGvkge_xejk0AWZpBw.jpg)
«Сухой закон»
«Сухой закон» – це таємний бар у підвальному приміщенні закладу Stories Cafe на розі вулиць Костянтинівської та Ярославської. Бар спеціалізується на віскі: пропонують понад 40 брендів односолодового віскі, десять бурбонів, а також кашасу. За карту відповідав фахівець good wine Платон Близнюк.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/K0MUNS7eB-CqtjYRvTKRrg.jpg)
Frame Bar
Формат: бар
Де: вулиця Ярославів Вал, 33-А
Коли: 18:00-02:00 (з неділі по четвер), 18:00-04:00 (п’ятниця та субота)
Frame Bar – це перезапуск бару «Под асфальтом пляж» на Ярославовому Валу. В оновленій концепції – ставка на виставки плівкової фотографії та оновлену барну карту з коктейлями від 120 гривень.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/uTTb86Vh_EyRrTDNqhjwng.png)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/Req1VLB0ORdyR4DdH4BvFg.png)
Nude Bar
Nude Bar – це бар на вулиці Костянтинівській поряд із кінотеатром «Жовтень» на колишній локації закладу Dr. Winestein. У барі 15 авторських коктейлів, також у меню класичні коктейлі та міцний алкоголь. Nude Bar має близько 90 посадкових місць, розділених на дві зали, лаунж-зону та таємну кімнату.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/lnL_b3AaEoSGZrRWKerSog.jpg)
Saga 25
Формат: бар
Де: вулиця Сагайдачного, 25
Коли: 12:00-00:00 (з неділі по четвер), 12:00-03:00 (п’ятниця та субота)
Saga 25 – це бар на вулиці Сагайдачного з 25 стравами і 25 коктейлями. Це новий проєкт мережі Hedonist Gastro Family (Hedonist, Bootlegger). У меню є бургери, хот-доги та страви паназійської кухні. У барній карті – твісти на Negroni та Old Fashioned.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/UExY2J87sN_wC-B9TMEGGQ.jpg)
P2B Bar
Формат: бар
Де: вулиця Гончара, 38-А
Коли: 18:00-01:00 (з неділі по четвер), 18:00-02:00 (п’ятниця і субота)
P2B Bar – це бар на вулиці Гончара поряд зі станцією метро «Золоті ворота». Заклад поєднує два формати: бар у підвальному приміщенні та майданчик в автобусі, переробленому на барну стійку. Окрім коктейлів від Герасімоса Лівієратоса (Pink Freud, Grek i Veter), у закладі пропонують грецький стритфуд на зразок гіросу.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/g2-PFbzCtBdjt1vJU8_pnA.jpg)
Port Wine Bar
Port Wine Bar – це винний бар, який відкрили у Києві після запуску формату в Одесі, Львові та Харкові. На колишній локації кав’ярні Fine пропонують вино у фірмовій подачі по 200 мл у гранованій склянці. До вина – закуски та сендвічі.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/ZTtOamR7NQdanhqww0vC1w.png)
Кав’ярні, кондитерські та чайні
Cup & Cake
Формат: кафе
Де: вулиця Велика Васильківська, 57/3
Коли: 08:00-23:00 (будні), 10:00-23:00 (вихідні)
Cup & Cake – це кафе на Троїцькій площі біля НСК «Олімпійський», яке у вересні перезапустили в новому форматі. Тепер у закладі є власне виробництво випічки, а також коктейльна карта і вино. У меню – кава, какао та випічка.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/-VA8sFNUqwfqPyw7jtNPiA.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/SLkdNsVNFnnV0LNPrkN6Hg.jpg)
EspressoHolic
Формат: кав’ярня
Де: Floroom, вулиця Прорізна, 23-А
Коли: 08:00-21:00 (будні), 09:00-21:00 (вихідні)
EspressoHolic – це кав’ярня у магазині квітів Floroom на Прорізній. Раніше у цьому форматі працювала кав’ярня мережі Lion Coffee. У кавовій карті є класичні кавові напої та кава ручного приготування.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/FhfgRxHYIanf6yyj9YHUKA.jpg)
Coffee Val
Формат: кав’ярня
Де: вулиця Нижній Вал, 13
Коли: 08:30-20: 00 (будні),10:00-20:00 (вихідні)
Coffee Val – це кав’ярня на вулиці Нижній Вал напроти Житнього ринку на Подолі. У кавовій карті є класичні кавові напої, пізніше додадуть напої на рослинному молоці та фільтр-каву. До напоїв пропонують сендвічі та ланчі з собою.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/bj31R0a87-NP6WpI0bZQRg.jpg)
Teahouse
Teahouse – це перший заклад у форматі кафе від мережі магазинів, що спеціалізується на чаї. Відкрили заклад на фудкорті на шостому поверсі ЦУМу. В асортименті – кілька сотень чаїв від 118 до 3 000 гривень за 100 грамів чаю. Також можна придбати матчу, трав’яні та фруктові чаї, мате та пуери.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/6OTPE_bnke9n72yxZhONpA.jpg)
Coffee Monkey
Coffee Monkey – це кав’ярня біля станції метро «Дружби народів». «Пропонуємо і каву з собою, і можливість посидіти та попрацювати у затишному місці», – розповідають у закладі. До кави подають круасани, чизкейк та брауні.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/b97HeOWh7j29AMT4vtRq6A.jpg)
«BB»
Формат: кондитерська
Де: вулиця Регенераторна, 4
Коли: 08:00-20:00
«BB» – це кондитерський дім, який запустив перше кафе з цехом виробництва на вулиці Регенераторній у ЖК «Комфорт Таун». Це перший заклад майбутньої мережі, кажуть у виробника. В асортименті – французькі десерти. Також пропонують торти на замовлення і тістечка на овочевій основі: наприклад, бурякове і з перцем.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/adhxdpmKJVR0Ihe-4bDXVA.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/3xDcoHq_W0_uz7X30S8cgg.jpg)
Coquelicot
Coquelicot – це заклад від французького пекаря Крістофа Роллера на Гончара. Кондитерську перезапустив новий власник, змінивши концепцію та меню. Пропонують, наприклад, круасани та еклери.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/pXicL_JAlXF59A8h58v5qg.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/c37qSJI3eXRU6tgyWOMa_g.jpg)
Niche
Niche називають «безгрішною випічкою». Це заклад на Хорива, що спеціалізується на випічці та десертах без глютену, цукру та лактози. «Мета Niche – перетворити «мінус» на «плюс». Зробити вимушену дієту корисною, смачною і привабливою для всіх і кожного», – коментує засновниця кондитерської. Наприклад, це цільнозерновий хліб, а також мусові та бісквітні торти, тістечка та еклери.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/iTteAr2yceSLULS9Kr62yQ.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/_FNv8LWlJo5Kc_p815VwJQ.jpg)
Rose Vine
Формат: кав’ярня і винний бар
Де: вулиця Володимирська, 27
Коли: 09:00-22:00 (будні), 09:00-23:00 (вихідні)
Rose Vine – це заклад поряд із парком Шевченка на вулиці Володимирський. Він поєднує формати кав’ярні, винного бару та лекторію. Також у просторі облаштували «парфумовану чайну кімнату», яку називають першою у Києві.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/fokTajcRaktFodomQDovjg.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/saqD-Ch4qE4xWwmDg4dFvQ.jpg)
Nice On Cafe
Формат: кафе
Де: проспект Науки, 1
Коли: цілодобово
Nice On Cafe – це перший заклад мережі від кондитерської корпорації Roshen. Відкрили пілотний проєкт поряд із фірмовим магазином на проспекті Науки біля станції метро «Деміївська». У закладі пропонують кавові напої та іспанські десерти чурос.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/4ydcJWY6dM8AreFfE8A47A.jpg)
Aroma Kava Special
Aroma Kava Special – це перший заклад мережі кав’ярень з повноцінною кухнею і баром. Двоповерхове приміщення відкрили на Майдані, воно працює у цілодобовому режимі.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/CznxyW2ZUwfCoF4dPB3bWA.jpg)
Стритфуд
Furgoneta
Furgoneta – це мережа з вуличною їжею, яка відкрила заклад на Басейній, а тепер розширилася на фудкорт ТЦ Globus. На новій точці пропонують оновлене меню бургерів Furgoneta, серед яких матча-бургер.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/wW3JFtIrH3cQIfNAcEC5dA.jpg)
Kebab Me
Kebab Me – це вулична їжа з кебабами та фалафелем на вулиці Тургенєвській біля Цирку. Кебаби пропонують від 70 гривень, також можна замовити меню з картоплею і напоєм.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/jttri_sJZ9R7XcduUL9jLA.jpg)
Onigiri
Onigiri – це точка з однойменною стравою японської кухні у форматі вуличної їжі на вході до Бессарабського ринку з боку PinchukArtCentre. У меню є онігірі з куркою в кисло-солодкому соусі, авокадо та яловичиною і медом від 25 до 45 гривень за штуку.
Обкладинка: Євген Карєв для The Village Україна
Фото: 1 – «Мама Манана», 2 – «Анчоусная», 3 – «Публицист», 4 – Solod Levantine Grill, 5 – Butter Green, 6 – Soba, 7 – Катерина Олійник, 8 – Lavash, 9 – Mushlya Bar, 10 – «Рыба-Пила», 11 – Zavod Burgers, 12 – Italist Pizza Pasta Bar, 13 – Diglass Cafe, 14 – «У Гіоргі», 15 – «Пироги та друзі», 16 – Fat Daddy Burgers, 17 – Євген Карєв для The Village Україна, 18 – Марго Дідіченко для The Village Україна, 19 – Zapiekanka Bar, 20 – «Цветочная Мафия», 21 – «Сухой закон», 22 – Frame Bar, 23 – Nude Bar, 24 – Saga 25, 25 – P2B Bar, 26 – Port Wine Bar, 27 – Cup & Cake, 28 – EspressoHolic, 29 – Coffee Val, 30 – Teahouse, 31 – Coffee Monkey, 32 – «BB», 33 – Coquelicot, 34 – Niche, 35 – Rose Vine, 36 – Liga.net, 37 – Ярослав Друзюк для The Village Україна, 38 – Furgoneta, 39 – Kebab Me, 40 – Onigiri