60 пивоварів з усієї України та 200 сортів крафтового пива збере фестиваль пивної культури Kyiv Beer Festival 19-20 травня на Арт-заводі Платформа. На прохання The Village Україна організатори розповідають, яке пиво обрати і з чим його пити.

 Kyiv Beer Festival

КОЛИ: 19-20 травня 11:00-22:00

Де: Арт-завод Платформа, Київ, вулиця Біломорська, 1

Скільки: 100-150 грн

Дітям до 15 років включно, багатодітним сім’ям, людям з інвалідністю та учасникам бойових дій вхід безкоштовний.

Подія

Роман Тугашев


засновник фестивалю Ulichnaya Eda

Поняття «фудпейрінг» прийшло в Україну зі США досить недавно, разом із хвилею популярності там крафтового пива. У США крафт уже займає 15% всього ринку пива. В Україні цей показник поки що сягає тільки 1%, але він стрімко зростає.

Є три варіанти пошуку закусок до пива. Продукти і страви повинні:

 доповнювати смакові якості пива;

 пригнічувати певний елемент смаку (наприклад, гіркоту, солодкість і т.д.);

 допомагати розкрити приховані нотки смаку.

Наприклад, якщо ви п’єте темний та насичений Porter, то для розкриття смаку доречні соковиті реберця на грилі з соусом.

Світлі та легкі стилі Lager і Pilsner краще доповнювати рибою на грилі та класичним стейком.

Чим доповнити IPA (пиво з хмільною гіркотою та яскравим ароматом), часто не знають навіть гурмани. Наша рекомендація буде досить несподіваною: простою морквиною та селерою. Як не дивно, саме овочі розкривають яскравість цього пива.

Як пару до Pale Ale багато бір-гіків обирає лосось на грилі.

Пшеничне пиво смакуватиме з морепродуктами, особливо у вершковому соусі.

На десерт варто скуштувати Stout разом із класичним чорним шоколадом або шоколадним десертом: фонданом чи брауні. Таке поєднання часто ламає стереотип про крафтове пиво.

Не менш приголомшливе поєднання: Brown Ale з горіховим десертом. Смак горіха разом із карамельним солодом.