ГідДе купити великодню паску
Де шукати паски з кардамоном, маскарпоне і журавлиною
The Village Україна збирає список із десяти закладів, у яких можна купити паску до Великодня.
Milk Bar
У закладі на Шота Руставелі пропонують кілька видів пасок: класичну (280 грн за 550 г), маскарпоне (480 грн за 800 г) та «Вікторія» (520 грн за 800 г). Подають паски у фірмових коробках. Раніше паски продавали за передоплатою, але тепер вони є і у вільному продажі.
У «солодкій бібліотеці» Bassano Dolceteka на Великій Житомирській пропонують традиційні великодні паски із додаванням родзинок. Прикрашають паски мигдалем і цукровою крихтою. Великі паски (560 г) продають за 170 грн, а середні (360 г) – за 140 грн.
«Картата Потата»
У кулінарній школі Даші Малахової пропонують два види пасок і кілька великодніх наборів. Зокрема, продають сирну паску з родзинками, цедрою і мигдалем (200 грн за 500 г) та паску з яблуками, апельсинами, кардамоном, шафраном і насінням гарбуза (100 грн за 500 г).
У великий великодній набір (880 грн) входять сирна паска, паска з кардамоном, трюфельний мед, волоські горіхи у карамелі, пляшка вина з Португалії і пасхальна свічка. Своєю чергою, у малому наборі (580 грн) – дві паски, трюфельний мед, волоські горіхи та свічка. До обох наборів додають листівку від Малахової.
Eclair Little Artwork
Оригінальний великодній варіант – святковий кекс у кондитерській Eclair Little Artwork на Костьольній. Здобний виріб випікають із двома видами родзинок, вишнями, курагою та журавлиною. Згори його вкривають шоколадом. Понад кілограмовий кекс коштує 550 грн.
Де: вулиця Жилянська, 97-А; вулиця Старовокзальна, 9;
Коли: 08:00-21:00
Телефон: 093 310 1188
У мережі кондитерських шефа Дениса Суховія пропонують три види італійських панетоне: «Жовток» (350 грн), «Пандора» (360 грн) і «Шоколадний» (380 грн). «Жовток» готують із родзинками, апельсиновими цукатами та декором з білого шоколаду та італійської меренги. «Пандора» – це поєднання родзинок із апельсиновими і вишневими цукатами, оздоблене дзеркальною глазур’ю і сухими пелюстками квітів. «Шоколадний» панетоне – це паска з шоколадними крихтами, вкрита марципановою глазур’ю. Окрім того, у Chef Bakery є набір із трьох маленьких пасок (70 г) за 320 грн.
У кондитерській на Хрещатику від шеф-кухаря Ектора Хіменеса-Браво пропонують паски на класичному та шоколадному дріжджовому тісті – з банановим пюре, родзинками, цукатами, сушеними вишнями та журавлиною. Продають паски у трьох розмірах, 100, 250 і 500 г – за 185, 260 і 290 грн відповідно.
Vino e Cucina
Попередні замовлення на паску в італійському ресторані на Лук’янівці Vino e Cucina приймають протягом тижня. Можна замовити паску із цукатами (400 грн) чи родзинками (400 грн). Особлива пропозиція – сирна паска з апельсиновим кремом (650 грн). Приймають замовлення у закладі та в телефонному режимі.
Baker Street Bakery
У кондитерській Baker Street Bakery на Святошині на Великдень готують «шоколадні паски з шоколадними верхівками». «Паска всередині настільки ж світла, як у класичному варіанті, але замість родзинок чи мигдалю великі шматки шоколаду та волоські горіхи», – кажуть у кондитерській. Маленьку паску (380 г) продають за 215 грн, а велику (900 г) – за 400 грн.
«Сміян»
Де: вулиця Вишгородська, 45; вулиця Еспланадна, 2; проспект Героїв Сталінграда, 24-А;
Коли: 08:00-21:00
Телефон: 044 223 7822
У мережі кондитерських «Сміян» пропонують паски з двома видами родзинок і трьома видами горіхів. Великі паски (300 г) продають за 200 грн, а маленькі (200 г) – за 150 грн.
Green 13
Де: Бессарабський ринок, Бессарабська площа, 2; гастроном «Вінницький», бульвар Шевченка, 26/4;
Коли: 10:00-22:00
Телефон: 098 294 0231; 096 648 7235;
Продають паски й у веганському кафе Green 13. Цей варіант – на аблучно-апельсиновій заквасці з додаванням цукатів, родзинок, волоських горіхів, мигдалю, цедри лайма та ягід годжі. Коштує паска 100 грн.
Фото: обкладинка – Unsplash; 1 – Milk Bar, 2 – Bassano Dolceteka, 3 – «Картата Потата», 4 – Eclair Little Artwork, 5 – Chef Bakery, 6 – Bo. Pastry, 7 – Vino e Cucina, 8 – Baker Street Bakery, 9 – «Сміян», 10 – Green 13