The Village Україна збирає список із десяти закладів, у яких можна купити паску до Великодня.

Milk Bar

Де: вулиця Шота Руставелі, 16

Коли: 08:00-23:00

Телефон: 044 237 09 07

Facebook

У закладі на Шота Руставелі пропонують кілька видів пасок: класичну (280 грн за 550 г), маскарпоне (480 грн за 800 г) та «Вікторія» (520 грн за 800 г). Подають паски у фірмових коробках. Раніше паски продавали за передоплатою, але тепер вони є і у вільному продажі.

Де: вулиця Велика Житомирська, 8/14

Коли: 08:30-23:00

Телефон: 044 237 79 91; 044 351 1710

Facebook

У «солодкій бібліотеці» Bassano Dolceteka на Великій Житомирській пропонують традиційні великодні паски із додаванням родзинок. Прикрашають паски мигдалем і цукровою крихтою. Великі паски (560 г) продають за 170 грн, а середні (360 г) – за 140 грн.

«Картата Потата»

Де: Дніпровська набережна, 19

Коли: 09:00-18:00

Телефон: 044 22 11 000

Facebook

У кулінарній школі Даші Малахової пропонують два види пасок і кілька великодніх наборів. Зокрема, продають сирну паску з родзинками, цедрою і мигдалем (200 грн за 500 г) та паску з яблуками, апельсинами, кардамоном, шафраном і насінням гарбуза (100 грн за 500 г).

У великий великодній набір (880 грн) входять сирна паска, паска з кардамоном, трюфельний мед, волоські горіхи у карамелі, пляшка вина з Португалії і пасхальна свічка. Своєю чергою, у малому наборі (580 грн) – дві паски, трюфельний мед, волоські горіхи та свічка. До обох наборів додають листівку від Малахової.

Eclair Little Artwork

Де: вулиця Костьольна, 6

Коли: 09:00-21:00

Телефон: 067 903 3377

Facebook

Оригінальний великодній варіант – святковий кекс у кондитерській Eclair Little Artwork на Костьольній. Здобний виріб випікають із двома видами родзинок, вишнями, курагою та журавлиною. Згори його вкривають шоколадом. Понад кілограмовий кекс коштує 550 грн.

Де: вулиця Жилянська, 97-А; вулиця Старовокзальна, 9;

Коли: 08:00-21:00

Телефон: 093 310 1188

Facebook

У мережі кондитерських шефа Дениса Суховія пропонують три види італійських панетоне: «Жовток» (350 грн), «Пандора» (360 грн) і «Шоколадний» (380 грн). «Жовток» готують із родзинками, апельсиновими цукатами та декором з білого шоколаду та італійської меренги. «Пандора» – це поєднання родзинок із апельсиновими і вишневими цукатами, оздоблене дзеркальною глазур’ю і сухими пелюстками квітів. «Шоколадний» панетоне – це паска з шоколадними крихтами, вкрита марципановою глазур’ю. Окрім того, у Chef Bakery є набір із трьох маленьких пасок (70 г) за 320 грн.

Де: вулиця Хрещатик, 19-А

Коли: 08:00-22:00

Телефон: 096 208 00 88

Facebook

У кондитерській на Хрещатику від шеф-кухаря Ектора Хіменеса-Браво пропонують паски на класичному та шоколадному дріжджовому тісті – з банановим пюре, родзинками, цукатами, сушеними вишнями та журавлиною. Продають паски у трьох розмірах, 100, 250 і 500 г – за 185, 260 і 290 грн відповідно.

Vino e Cucina

Де: вулиця Січових Стрільців, 82

Коли: 08:00-00:00

Телефон: 067 823 8282

Facebook

Попередні замовлення на паску в італійському ресторані на Лук’янівці Vino e Cucina приймають протягом тижня. Можна замовити паску із цукатами (400 грн) чи родзинками (400 грн). Особлива пропозиція – сирна паска з апельсиновим кремом (650 грн). Приймають замовлення у закладі та в телефонному режимі.

Baker Street Bakery

Де: провулок Бородянський, 3

Коли: 09:00-18:00

Телефон: 067 409 7277

Facebook

У кондитерській Baker Street Bakery на Святошині на Великдень готують «шоколадні паски з шоколадними верхівками». «Паска всередині настільки ж світла, як у класичному варіанті, але замість родзинок чи мигдалю великі шматки шоколаду та волоські горіхи», – кажуть у кондитерській. Маленьку паску (380 г) продають за 215 грн, а велику (900 г) – за 400 грн.

«Сміян»

Де: вулиця Вишгородська, 45; вулиця Еспланадна, 2; проспект Героїв Сталінграда, 24-А;

Коли: 08:00-21:00

Телефон: 044 223 7822

Facebook

У мережі кондитерських «Сміян» пропонують паски з двома видами родзинок і трьома видами горіхів. Великі паски (300 г) продають за 200 грн, а маленькі (200 г) – за 150 грн.

Green 13

Де: Бессарабський ринок, Бессарабська площа, 2; гастроном «Вінницький», бульвар Шевченка, 26/4;

Коли: 10:00-22:00

Телефон: 098 294 0231; 096 648 7235;

Facebook

Продають паски й у веганському кафе Green 13. Цей варіант – на аблучно-апельсиновій заквасці з додаванням цукатів, родзинок, волоських горіхів, мигдалю, цедри лайма та ягід годжі. Коштує паска 100 грн.

Фото: обкладинка – Unsplash;  1 – Milk Bar, 2 – Bassano Dolceteka, 3 – «Картата Потата», 4 – Eclair Little Artwork, 5 – Chef Bakery, 6 – Bo. Pastry, 7 – Vino e Cucina, 8 – Baker Street Bakery, 9 – «Сміян», 10 – Green 13