Гід10 продуктів до великоднього столу на гастромаркеті «Всі. Свої»
Паска-кекс і паштет із в’ялених томатів – небанальні продукти на Пасху від українських виробників

Напередодні Великодня проект «Всі. Свої» проведе на традиційній локації гастромаркет «Великодній кошик». 150 брендів продаватимуть на трьох поверхах крафтові напої та продукти, а також великодні атрибути, декор і кераміку. Серед асортименту фермерських сирів і ковбас, в’яленого і копченого м’яса, оригінальних соусів, натуральних вин і наливок, авторських солодощів та інших делікатесів The Village Україна обирає 10 продуктів до великоднього столу.

Всі. Свої «Великодній кошик»
Коли: субота, 31 березня, 10:00-20:00 та неділя, 1 квітня, 10:00-20:00
Де: вулиця Десятинна, 12
Скільки: вхід вільний
Паска
Бренд Sweet Moments пропонує замінити класичний рецепт паски на варіант із сухофруктами та цукатами. Невелика кондитерська виробляє шоколад, зефір, мармелад, а також настоянки, лікери і соуси. Перед Великоднем марка створила свою інтерпретацію італійської різдвяної випічки панетоне – вона запашна і добре зберігається кілька тижнів. Оригінальний великодній кекс-паску випікають з ізюмом, кумкватом, журавлиною, інжиром, цедрою апельсина та лимона.
Ціна: 100 грн за одиницю

Сиров’ялена ковбаса
Надихнувшись традиційними рецептами іспанських фермерів, команда бренду Local Foodie вручну робить сиров’ялену ковбасу з локальних продуктів. Чорізо ферментується у червоному іспанському вині і визріває понад шість тижнів на березі Чорного моря. Ця сиров’ялена ковбаса сухувата за структурою, витримана, пряна, але ніжна і нежирна. У рецептурі – грудинка індички, шпик, гострий перець, свіжий часник і шафран.
Ціна: 510 грн за кілограм

Копчена риба
Короп гарячого копчення без консервантів і барвників пропонує бренд «Вуджена на дровах». Це перша рибна коптильня в Україні, що спеціалізується на натуральному коптінні: кінцевий продукт має чистий смак підсоленого коропа із нотами диму фруктових дерев.
Ціна: 290 грн за кілограм

Сир
Твердий сир із непастеризованого козячого молока річної витримки пропонує марка Virtuoso by Lukachivka. Бренд виготовляє натуральні сири ручної роботи без жодних добавок: на фермі живуть кози, а поряд зріє готовий продукт у спеціальних погребах. Таким чином власники намагаються формувати культуру споживання екологічно чистої продукції.
Ціна: 1000 грн за кілограм

Паштет із в’ялених томатів
Бренд «Українські в’ялені помідори» – це сімейна справа, натхнена подорожами та гастрономічними експериментами. У такий спосіб традиційна закуска середземноморської кухні перетворилася на український паштет-соус. Із хроном, оливками, часником, гострим перцем – можна обирати кілька різних смаків паштету.
Ціна: 80-110 грн за банку

Гострий соус
Бренд Tangelo Cat виготовляє соуси і мелені перці чилі. «Пекучий, як африканське сонце, та гострий, як кинджал», – так виробник охарактеризував свій соус «Харісса» із копченим екзотичним перцем Naga Bhut Jolokia, який вважається одним із найгостріших у світі. Пекучий елемент арабської кухні пасує українському м’ясу. А ще – до супів, рагу та будь-яких овочевих страв.
Ціна: 84-148 грн

Ще один гострий соус – «Йой-пече перець зелений» від «Шкварки». Команда бренду як великі шанувальники кухні та традицій намагаються повторити те, що готували в українському селі напередодні Різдва та Великодня. Так з’явився і соус із грильовано-копченим перцем, яблучним оцтом і часником.
Ціна: 60 грн за банку

Еклери
Міні-еклери з шоколадним або апельсиновим заварним кремом, вкриті ганашем або білим шоколадом, пропонує кондитерська Jools. Бренд випікає не лише тістечка, а й торти – медовий, «Наполеон» та інші.
Ціна: 14 грн за штуку

Мед
Крем-мед із натуральними фруктами, ягодами та горіхами – авторська медова інтерпретація від бренду Evie Honey. Це невелика сімейна компанія, яка вболіває за якість і безпечність продукту для дітей. Сировину для виготовлення своїх десертів Evie Honey переважно збирають із власної пасіки. Ягоди також вирощують у домашньому садку. Усі інші інгредієнти проходять ретельний відбір.
Ціна: 75 грн за банку

Вино
Сухе червоне вино 2015 року «Артанія» від «Бейкуш Вайнері». Бренд сповідує принципи теруарного підходу до виноробства, тобто цінує ексклюзивність продукту, виготовленого в певній місцевості. «Артанія» від цього сімейного виноробного господарства має аромат вишні, чорнослива, червоних ягід, джему, ванілі, тютюну та шоколаду, смак – з помірними танінами.
Ціна: 200 грн за пляшку

На маркеті можна буде придбати не тільки ці, а й дуже багато інших крафтових продуктів з різних фудкатегорій. До того ж на «Великодньому кошику» українські виробники представлять святковий декор, текстиль і кераміку, гості зможуть відвідати оновлений фудкорт зі смачними стравами та напоями. Для дітей – дитяча зона з аніматорами, майстер-класи та улюблений майданчик ручної роботи «В’язанка».