Танці із Закарпаття в «Багряному», «Підпільний стендап» на даху Kooperativ, електронна музика в Closer, дитяча читанка «Ґримуар Ельфі» й майстер-клас у кав’ярні Readeat і лекція про дизайн персонажів у коміксі «Троє проти зла» у книгарні «Сенс». Зібрали події на вікенд у Києві 2–4 серпня.

Благодійний літературний вечір від Сергія Жадана й фонду Veteranka

Сергій Жадан і спільнота жінок із бойовим досвідом Veteranka організовують благодійний літературний вечір «Вечір урятованих життів». Його мета – зібрати гроші для забезпечення двох медичних служб: 13-ої бригади «Хартія» Нацгвардії та 92-ої окремої штурмової бригади імені Івана Сірка.

КОЛИ: 3 серпня, 16:00 і 19:00

ДЕ: Андріївський узвіз, 20Б

СКІЛЬКИ: 950–1500 грн

Благодійний івент «Не Спас, а врятував» у «Хвильовому»

Благодійні фонди «Толока» та «Вільні» проводять івент «Не Спас, а врятував». У програмі – лекція з тактичної медицини від сержанта інструктора Ігоря Зінчука й розіграш; майстер-класи з гончарства та флористики; виступи діджеїв Macka Kzy, Daniel Rios Solis, Authentix, 0552, Liudovykk. Для військових і спільників БФ «Толока» та «Вільні» вхід на подію вільний. 100% із прибутку будуть спрямовані на купівлю медичного обладнання (біохімічного аналізатора Mindray BA-88A) для 31 бригади.

КОЛИ: 3 серпня, 14:00–22:30

ДЕ: Верхній вал, 18

СКІЛЬКИ: 200–250 грн

Балрум-вечірка танців у стилі vogue в Otel

Vogue dance зародився в Нью-Йорку в 1980-х роках. Це танець, натхненний позами моделей з обкладинок журналів Vogue, що містить складні пози, різкі рухи, елементи акробатики й пантоміми. Балрум-вечори – тематичні вечірки, на яких змагаються в різних категоріях: елегантність, фантазія, спортивний одяг. Бальні культури відіграють важливу роль у ЛГБТК+ спільноті, надаючи безпечний простір для самовираження та підтримки.

Круті батли vogue-перформерів і сети з грувового хаусу та диско. У лайнапі – DJs V-R і Croft, MC Artemii. Вхід за віковим обмеженням 18+. Дрескод – gothic disco, можна поєднувати готичні й католицькі елементи з диско. 50 гривень із кожного квитка перерахують на збори ЛГБТК+ військових і їхніх підрозділів.

КОЛИ: 3 серпня, 14:00–21:00

ДЕ
Нижньоюрківська, 31

СКІЛЬКИ: 560 грн

Дитяча читанка в книгарні-кавʼярні Readeat

Видавництво Nasha idea організовує дитячу читанку «Ґримуар Ельфі» й майстер-клас. Розкажуть, чому комікси для підлітків важливі. На майстер-класі буде змога зробити оригамі за мотивами коміксу. Спікерка заходу – книжкова блогерка Наталія Срібна. Захід буде цікавий дітям від 8 років і їхнім батькам. Для реєстрації потрібно заповнити анкету.

КОЛИ: 4 серпня, 11:0

ДЕ: Антонівська, 50

Вхід вільний

«Підпільний стендап» на даху Kooperativ

У програмі виступу Антон Тимошенко, Ганна Кочегура, Антон Сенін та Антон Стенюк. 

КОЛИ: 3 серпня, 18:30–20:30

ДЕ: Січових Стрільців, 23A

СКІЛЬКИ: 450 грн

US Orchestra в «Багряному»

Дві скрипки й барабан: танці із Закарпаття, а також музика від українських музикантів US Orchestra, записана в США на початку 20 століття. Вхід на подію за донейт від 300 грн. Посилання на збір.

КОЛИ: 2 серпня, 19:00

ДЕ: Андріївський узвіз, 36

СКІЛЬКИ: 300 грн

День народження Speka в барі Keller

Відсвяткувати день народження формації й послухати запрошених артистів: палких селекціонерів, продюсерів, live-артистів і гучних представників київської сцени. У лайнапі – Recid, Pledov, Sasha Storm, Incorrect Waves, Wave, Maria Rodina, Shana, Septim, Raven Cure (Modular Live), Olimpyiskiy (Live), Kojemiakyn.

КОЛИ: 3 серпня, 14:00

ДЕ: Кирилівська, 71

СКІЛЬКИ: 400–900 грн

Екскурсія «Задвірки ВДНГ»

Розшукати залишки ставків і зруйновану будівлю на острівці, зблизька роздивитися одну з пам'яток комплексу – водонапірну вежу, дізнатися таємничу історію пам’ятника авторства відомого скульптора Валентина Зноби. На захід потрібно попередньо зареєструватися.

КОЛИ: 4 серпня, 17:00

ДЕ: пр. Академіка Глушкова, 1 (збір праворуч від центрального входу ВДНГ, біля колон)

Скільки: 350 грн

Вечірка в Closer

Недільна вечірка від Trommel – онлайн-платформи сучасної електронної музики – зі сніданком. У лайнапі – Іван Якобучі зі Стелою Фіоре. «Ці двоє нещодавно вдвох стали героями Perlon, який видав платівку з їхніми декількома спільними роботами, що важко піддаються опису звичайними жанровими термінами», кажуть організатори. Окрім того, виступатимуть діждеї Кримський (Roman K) і Дарко (LSTN). Захід має вікове обмеження 21+ років.

КОЛИ: 4 серпня, 10:00

ДЕ: Спаська, 13

СКІЛЬКИ: вхід до 17:00 – 350 грн, після 17:00 – 500 грн

Bridgerton story від камерного оркестру «Чар»

Вечірній концерт камерної музики. Звучатиме музика до серіалу «Бріджертони». Пролунають також сучасні версії пісень, виконані у стилі тогочасних балів і вечорів, і музика до інших серіалів про англійську культуру: «Корона», «Абатство Даунтон», «Гамбіт королеви», «Шерлок Голмс» тощо. До вартості квитка входить келих ігристого.

КОЛИ: 4 серпня, 19:00

ДЕ: Воздвиженська, 60 а,б

СКІЛЬКИ: 450–800

Лекція про дизайн персонажів у коміксі «Троє проти зла»

У книгарні «Сенс» на Хрещатику пройде експрес-лекція про дизайн персонажів у «Троє проти Зла» – серії коміксів із чотирьох частин про двох друзів-підлітків, які подорожують паралельними світами. Ярослав Світ, автор коміксу, розкаже, як герої еволюціонують під час процесу малювання, як їхній зовнішній вигляд і характеристики змінюються відповідно до нових ідей, що виникають у процесі роботи. На подію потрібно зареєструватися заздалегідь за посиланням.

КОЛИ: 2 серпня, 19:00

ДЕ: Хрещатик, 34

Вхід вільний

Гриль-паті від Konteyner Bar

Konteyner Bar – мережа магазинів-барів із великим вибором сортів крафтового пива – проведе гриль-паті цієї суботи. У меню – сендвіч корн бекон, сендвіч курочка теріякі й сендвіч джем-бекон. Готує магазин сендвічів для кафе й барів Food Inside.

КОЛИ: 3 серпня, 17:00

ДЕ: пр. Володимира Івасюка, 24-Б

Вхід вільний

Барбекю в саду Cafe Markó

Барбекю в саду Марко́ з гостьовим шефом Даниїлом Онуфрієвим. Шеф частуватиме з-під ножа смаженими бургерами. У меню знайдеться як бургер із яловичиною, так і бургер без мʼяса. Супроводжуватиме подію діджей-сет.

КОЛИ: 4 серпня, 11:00

ДЕ: Софіївська, 19

Вхід вільний

Сусідський тако-попап в піцерії «Автостанція»

Піцерія «Автостанція» разом із баром «Київгаз» організовують тако-попап цієї суботи. У меню три страви – аль пастор (свинина на вогні з ананасом, цибулею та кінзою); карне асада (стейк із телятини, гуакамоле, кінза, бринза); шрімп-тако (креветки на вогні, гуакамоле, ананас, кінза, цибуля). Готуватимуть також сангріту – мексиканський безалкогольний напій.

КОЛИ: 3 серпня, 14:00

ДЕ: Нижній Вал, 15-А

Вхід вільний

Кіноклуб у культурному центрі «Спаська»

Показ тайського фільму «Дядечко Бунмі, який пам’ятає свої минулі життя», що у 2010 році здобув «Золоту пальмову гілку» Каннського фестивалю. Режисер – Апічатпон Вірасетакул. Фільм оповідає про чоловіка, на ім’я Бунмі, який проводить свої останні дні в селі разом із близькими, оточений природою, духами та спогадами з минулих життів. Перегляд відбудеться мовою оригіналу з українськими субтитрами.

КОЛИ: 4 серпня, 13:00

ДЕ: Спаська, 13

Вхід за донейт

Музичний балкон у Mezzanine

Музичний балкон в артпросторі Mezzanine. У лайнапі вечора діджеї: Re°Spawn, Jets, 1240+, Фей Хоа, Dj Lover. Вхід на подію – за донейт на вільну суму. Кошти із заходу підуть на збір на техніку для підрозділу «Щедрик».

КОЛИ: 2 серпня, 18:00

ДЕ
Нижньоюрківська, 31

Вхід за вільний донейт

Виступ Cantrust і Cheka в Community Café

Community Café – кав’ярня, де проходять музичні івенти та подають веганську кухню. У вечір п’ятниці в кафе гратимуть діджеї Cantrust і Cheka з новою музичною добіркою B-SIDE (цей термін використовують для позначення додаткових треків на цифрових релізах, які не є основними синглами, – ред.) Вхід на захід – за донейтом на потреби 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців і на розвиток Community Café.

КОЛИ: 2 серпня, 18:00

ДЕ: Кирилівська, 41

Вхід за вільний донейт

Етнофестиваль «Культура» на V’yava

Послухати етномузику, дізнатися історію першого етнозвуку та розібратися, як зробити дудку-викрутку в лісі, виготовити кобзу власноруч із верби та викувати дзвоник у кузні. На події будуть виступи музикантів, майстер-класи, традиційні танці, ярмарок, українська кухня, лекторій тощо. Фестиваль проходитиме два дні, детальну програму можна почитати в описі за посиланням

КОЛИ: 3–4 серпня, 14:00–22:00

ДЕ: пр. Глушкова, 1

Скільки: один день – 250 грн, два дні – 400 грн

Вечір джазу в барі Odnodumtsi

Виступають українські джазові артисти – трубач Денніс Аду, на ударних – Павло Галицький, на контрабасі – Олександр Ємець. Тріо виступатиме півтори годи, двома сетами по 45 хвилин.

КОЛИ: 2 серпня, 19:00

ДЕ: Олексія Гончара, 4

Вхід за донейт на будь-яку суму

Турнір із настільного тенісу від «Спаська»

Проєкт локальної вуличної культури «Спаська» проводить турнір із пінг-понгу. Мета заходу – зібрати кошти на нові гральні столи. На події буде музичний супровід від DJ Шмека. Зареєструватися можна за посиланням.

КОЛИ: 3 серпня, 14:00

ДЕ: культурний центр Спаська, 13

СКІЛЬКИ: донейт від 150 грн

Air x Undersky: Total White Event

Літній формат танцювальної електроніки: естетичний open air у заміському форматі, вечірка-епос із давньою історією. У лайнапі на відкритій терасі: Smailov, Deenara, Diana Jo B2b Lolo Kimchi та Petrov. Дрескод – total white.

КОЛИ: 2 серпня, 17:00–19:00

ДЕ: Виноградна, 2

СКІЛЬКИ: 600–2000 грн