Вхід для своїхЯк гончарна майстерня стала місцем зустрічей культурної тусовки Дніпра
Хто приходить на барабанні вечірки, кінопокази і майстер-класи

Не секрет, що улюблені види відпочинку змінюються з віком. Спочатку гуляєш до ранку, ходиш на вечірки, відвідуєш фестивалі, а згодом обираєш затишні вечори в компанії близьких друзів з легкими напоями під улюблену музику.

Сергій Горбань
ГончАР, 46 років
Улюблений формат відпочинку: поїздки велосипедом по заміських ґрунтових дорогах, астрофотографія
Цей матеріал присвячений герою з Дніпра. Гончар Сергій Горбань будував свою майстерню майже двадцять років. За цей час вона стала культурним центром «для своїх» у Дніпрі.
Про
формати
заходів
У моїй майстерні люди часто збираються під час випалу глиняних виробів. Це красиве епічне дійство, яким хочеться поділитись. Ще у нас проходять барабанні вечірки, кінопокази, щовівторка художники малюють з оголеної натури.




У моїй майстерні люди часто збираються під час випалу глиняних виробів.
про
перші
вечірки
Від моєї прабабусі у спадок лишилася старенька хатинка, і там я влаштував свою майстерню. Поруч ріс лопух, я запрошував друзів, ми смажили сосиски на багатті, запікали рибу в листях лопуха (тоді ще фольги не було). Потім стали запікати її в глині.
Філософія
місця
Я називаю це інтуїтивним проєктуванням: коли будуєш не так, як було б правильно, а так, як хотів би почуватися в кожній точці майстерні.






Мене мало цікавить, які ці будівлі зовні. Важливіше, як людина почувається всередині.
Про
їжу
Сьогодні я готую плов за рецептом самаркандського єврея Йосифа, який двадцять років тому навчив мене цього, і рибу в глині. Це наші дві традиційні страви. Ще буде бограч, барбекю і, мабуть, щось неочікуване від друзів.





Без
Меню
У колибі ми влаштовуємо вечері, запрошуємо кухарів. Це щось подібне до кафе, але меню відсутнє. Вечеря – це завжди експромт кухаря. Ось він пішов на ринок, побачив красиву щучку і вирішив її приготувати. Ми не знатимемо заздалегідь – це завжди сюрприз.

Говоримо про всяке. Зараз нагорі обговорюють фільм і книгу Generation P.
Хто
приходить
на вечірки
Це місце колись було околицею Дніпра. Коли я був дитиною, спуститися чотири квартали звідси на центральний проспект Яворницького називалося «піти в місто». Тепер це вважається центром, але дістатися сюди складно що машиною, що пішки.






Смак приходить з досвідом
Пінк Палома
Schweppes Пінк Грейпфрут 120 мл
Текіла 35 мл
Мед 20 мл
Лимонний сік 15 мл
Прикрасьте склянку сумішшю солі й маку
Schweppes – бренд солодких газованих напоїв для дорослих поціновувачів.

Щоб сторінка завантажувалася коректно, рекомендуємо відімкнути Adblock у браузері.