Через пандемію коронавірусу музичний фестиваль Atlas Weekend-2020 перенесли на 6–11 липня 2021 року. Для того, щоби триматися на плаву, команда вирішила запровадити зимовий формат фестивалю й відкрила власну локацію в Буковелі (біля 7-го підіймача). Вона з 10:00 ранку до 20:00 вечора щоденно працюватиме весь зимовий сезон у форматі Bar & Apres Ski, а в літній період – як бар і концертний майданчик. Як зимовий Atlas Weekend опинився в Карпатах – розповідає засновник і гендиректор фесту Дмитро Сидоренко.

Навіщо Atlas Weekend у Буковелі?

Коли у квітні ми зрозуміли, що не можемо проводити фестиваль Atlas Weekend у 2020 році, то почали думати над активностями, які б допомогли нам триматися на плаву, займати команду та утримувати аудиторію. Уже довгий час у нас є ідея проводити зимовий Atlas Weekend. Зробити щось подібне до літнього Atlas Weekend на ВДНГ.

Спостерігаючи за розвитком подій у світі, ми зрозуміли, що не матимемо змоги цієї зими реалізувати ідею. Спочатку ми просто хотіли робити одну або декілька вечірок на території Буковеля. Згодом зрозуміли, що було б круто збудувати власну локацію, яка працюватиме весь сезон. Так виникла думка запозичити формат Apres Ski. Після цього дійшли згоди з Буковелем і вирішили запускати проєкт.

Формат Apres Ski: що це взагалі таке?

Apres Ski – це не разова вечірка, а постійна зона. Такі є на Альпійських курортах. Наприклад, у Куршевелі. Щодня з ранку до вечора грають діджеї й будь-хто може спуститися зі схилу, зайти, залишити обладнання для катання та послухати музику, випити пунш, поїсти, потанцювати чи поспілкуватися й відпочити.


*Apres Ski – це термін, що в буквальному перекладі з французької звучить як «після лиж». Він означає весь можливий відпочинок на гірськолижних курортах, який наступає безпосередньо після катання на лижах чи сноубордах.

Раніше в Буковелі було декілька вечірок, що подібні до Apres Ski. Вони проводилися разово на схилах гір чи в закладах Буковеля, але постійної локації, яка працює нон-стоп увесь сезон, ще не було. Atlas Weekend – Apres Ski стане першим постійним форматом зимових розваг у Буковелі.

Який вигляд має зона фестивалю

Це відкрита зона просто неба біля сьомого підіймача. Вона розташована якраз між спусками із сьомої та чотирнадцятої трас. Локація займає 1 500 м². Тут розташований бар, фуд-корт, lounge-зона з пуфами та лежанками, декілька теплих шатер із зонами продажу зимового мерчу й тепла зона з барами та інтерактивними розвагами.

Також облаштували DJ-простір. Це відкритий танцювальний майданчик і зони з обігрівом, де можна поїсти та випити коктейлі. Тут постійно проходитимуть вечірки з нашими резидентами, а також тематичні події із запрошеними гостями, інтерактивними шоу та розвагами. Також ми запланували конкурси від партнерів: бінго, чемпіонати з настільного футболу, рейтинг найкращих лижників і сноубордистів «Цар гори».

Фуд-зона й бар

У фуд-зоні гостям пропонують сніданки, холодні закуски, бургери й тако, супи, сети, а також десерти. Наприклад, вафельний торт (90 грн) або горішки зі згущеним молоком (90 грн).

З меню

  • Яєчня з беконом і томатами – 140 грн
  • Сирники з карамельним соусом – 140 грн
  • Боул із лососем – 280 грн
  • Устриця з лимоном – 90 грн
  • Бургер вега з картоплею фрі та соусом BBQ – 180 грн
  • Тако з куркою та овочами – 180 грн
  • Крем-суп із білими грибами – 110 грн
  • Сет із морепродуктів – 380 грн

З напоїв

  • Cuba Libre – 150 грн
  • Espresso Martini – 150 грн
  • French 75 – 180 грн
  • Orange Sour – 180 грн
  • Bohemian Punch – 130 грн
  • Глінтвейн – 90/130 грн
  • Чай імбирний – 70 грн
  • Фільтр-кава – 65 грн
  • Кава по-ірландськи – 120 грн

Фото: Atlas Weekend