На станції швидкісного трамвая «Національний авіаційний університет» зняли дефібрилятори, повідомила в.о. ректора НАУ й депутатка Київради Ксенія Семенова.

Семенова звернулася до департаменту транспортної інфраструктури, і там підтвердили, що через «неодноразові акти вандалізму» дефібрилятор перемістили в кімнату чергового охоронця. У разі необхідності громадяни мають звернутися до чергового по станції. 

«Черговий охоронець на станції заморився ганяти вандалів, тому дефібрилятор тепер висить у нього у підсобці. Тепер поки людина буде шукати охоронця, потерпілий помре», – каже Семенова. Замість того, щоб знімати дефібрилятори на станціях, депутатка запропонувала задіяти муніципальну охорону.

За дорученням дептрансу, КП «Київпастранс» має також у «найкоротші терміни» розмістити інформацію про місцезнаходження дефібриляторів на станціях швидкісного трамвая. Імовірно, дефібрилятори прибрали з усіх трьох станцій. 

   

Дефібрилятори встановили на всіх станціях київського метро в межах проєкту «РеаніМетро», який переміг у «Громадському бюджеті» у 2019 році. Декількох пасажирів уже врятували за допомогою дефібриляторів на платформах.

У 2022-му «Укрзалізниця» також встановила 44 дефібрилятори на вокзалах по всій Україні. Три дефібрилятори також встановили на станціях швидкісного трамвая «Політехнічна», «Польова» й «НАУ». 

обкладинка: КП «Київський метрополітен»