UAnimals і MasterZoo запустили збір «Лапка турботи» для стерилізації тварин у прифронтових містах і селах, де немає ветклінік. 

Стерилізація – найбільш дієвий спосіб, щоб зменшити хаотичне розмноження безпритульних тварин, попередити в них розвиток захворювань і продовжити життя, кажуть організатори.

Для цього ветеринари будуть використовувати ветмобілі з обладнанням, за допомогою якого можна стерилізувати й лікувати тварин прямо в авто. Зібрані кошти витратять, зокрема, на спеціальні препарати й операційні витрати.

Долучитися до збору можна, якщо придбати в зоомаркетах MasterZoo або на сайті наліпку за 20 гривень (необмежену кількість). А якщо сплатити за неї карткою Visa від Sense Bank, банк збільшить донейт ще на 30 гривень. Збір триватиме до 31 жовтня 2024 року. 

   

Після деокупації Київщини стало відомо про майже повністю зруйновані притулки, загиблих із голоду, поранених і покинутих тварин. Від голоду гинуть й інші тварини в різних регіонах. Про проблеми, які необхідно вирішувати зараз, «Віледж» поговорили з фондом, що опікується тваринами, притулком на Київщині й зоозахисною організацією.