Місця для паркування в Києві відтепер можна взяти в оренду через онлайн-аукціони «Prozorro.Продажі». 

Згідно з рішенням «Київтранспарксервісу» договори щодо оренди майданчиків для паркування в місті тепер укладатимуть винятково через онлайн-аукціони. На торги уже виставили кілька лотів у Голосіївському районі:

  • Майданчик на проспекті Науки, 119-Б, що має 31 платне місце і три безкоштовні місця для людей з інвалідністю. Ціна одного паркомісця на день стартує від 6,5 гривень, а сума гарантійного внеску становить 20 000 гривень;
  • Майданчик на вулиці Саперно-Слобідській, 8-10 на 60 місць для платного паркування і сім місць для безоплатного паркування людей з інвалідністю. Стартова вартість одного паркомісця на день складає 6,5 гривень, а сума гарантійного внеску становить 20 000 гривень.

Участь у торгах за паркувальні майданчики може взяти кожен охочий за умови попередньої реєстрації. Торги проведуть 30 липня.

   

Раніше на офіційному онлайн-порталі Києва запустили дашборд «Паркування», де можна дізнатися інформацію про паркувальний простір, роботу інспекторів, погодинне паркування й контроль оплати.

   

Паркування на вулицях Києва знову було безплатним з лютого до квітня. Це вже не вперше, коли плату за стоянку автомобілів на муніципальних майданчиках скасовують. З літа 2021 року, коли Київ суттєво підняв вартість і став контролювати оплату, це ставалося ще тричі: через суди, через бюрократію й через початок великого вторгнення. Ми пояснювали, чому безоплатне паркування – це погано і що з цим робити. 

Обкладинка й фото: «Prozorro.Продажі»