Національний музей Голодомору-геноциду збирає особисті речі киян 1932–1933-х років для майбутньої виставки, ідеться в пресслужбі музею.

Експонатами можуть стати документи, листи, фото, предмети вжитку й пов’язані з ними історії виживання сімей під час Голодомору в Києві чи околицях. 

«Наприклад, можна принести трудову книжку робітника «Ленкузні», квиток на потяг до Києва, записник студента Інституту народної освіти, сережки, що не виміняли в торгсіні, фото зі стадіону Балицького, миску, яку купили на Євбазі або самвидав, який читали в Біличах», – зазначає команда музею.

Музейники прагнуть зібрати й зберегти свідчення історії в одному місці, «адже з кожним роком очевидців трагедії стає дедалі менше». Однак артефакти можна «позичити» музею на час виставки, а опісля забрати додому. 

Виставку планують відкрити в листопаді 2024 року. Розповісти історію або надіслати фото можна на пошту [email protected] з темою листа «Київ». 

   

Голодомор 1932–1933 років – офіційно визнаний акт геноциду українського народу, який організував СРСР. За різними демографічними даними, від голоду в ці роки померли від 3 до 3,5 мільйона людей.

Обкладинка й фото: Музей Голодомору