Українська молодь розгорне в Європі «ресторани», де готуватимуть їжу, яку їли під час Голодомору
Українська молодь розгорне в Європі «ресторани», де готуватимуть їжу, якою рятувалися українці під час Голодомору в 1932–33 роках.
У «меню» хлібці з натертої трави, палянички з картоплиних лушпайок, суп із бур’яну.
«Російські солдати розстрілюють, катують, ґвалтують мирних мешканців, морять голодом у заблокованих містах. Їжа знову стала зброєю, якою тепер росія шантажує весь світ, намагаючись блокувати порти й роблячи спроби виходити із зернових угод. За злочини Голодомору тоді ніхто не поніс покарання, тому історія повторюється», – каже ініціаторка акції, випускниця Української академії лідерства Іванна Живачук.
Такі «ресторани» розгорнуть у Франції, Німеччині, Австрії, Чехії, Фінляндії, Естонії, Люксембурзі, Великій Британії. Іноземців закликатимуть долучитися до допомоги українцям з деокупованих територій збором коштів на їжу й на найнеобхідніші речі.
Акція вже триває у Франції. Розклад наступних акцій можна за посиланням.
Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів
Голодомор 1932–1933 років офіційно визнаний акт геноциду українського народу, організований СРСР. За різними демографічними даними, від голоду в ці роки померли від трьох до трьох з половиною мільйонів людей.
Читайте «Нормальні новини» в телеграмі