Український виробник модульних будинків Scandi вже понад 15 років створює затишні й енергоефективні оселі, а також B2B-рішення для бізнесів. Компанію визнали на Всеукраїнській бізнес-премії «Вибір року» та включили до списку 250 найперспективніших малих і середніх компаній за версією українського Forbes.

The Village Україна й Scandi розповідають про Scandi Mobility – модульну оселю, яку можна перевозити з місця на місце і встановлювати як тимчасову споруду.

Що таке Scandi Mobility?

Мобільний будинок – це модульна оселя, яку завдяки технічним характеристикам легше й швидше зводити, демонтувати й перевозити.

Scandi Mobility виготовляють з легких і водночас міцних матеріалів, які дозволяють перевозити будинок вантажівкою, не втрачаючи його цілісності. Транспортувати мобільну оселю можна не лише в межах України, але й за кордон. До того ж доставляння будинку вже включене в його ціну.

Як й інші моделі Scandi, модульний дім монтується на ділянці з окремих блоків, які вже зібрані на заводі. Будинок встановлюють на заздалегідь готовий фундамент, що входить у ціну стандартного мобільного будинку. Власник Scandi Mobility після монтажу мають помешкання, готове для проживання: усередині оселі вже встановлені кухня, душ і санвузол.

Завдяки конфігуратору Scandi на етапі розроблення проєкту мобільної оселі можна власноруч обрати форму даху, розмір і розташування вікон, колір стін і підлоги, оздоблення фасаду й ширину тераси. Можливі й додаткові опції, що не входять у стандартний проєкт: боковий вхід, камін або фасадні ліхтарі. Змоделювати майбутній дім можна на комп’ютері або в мобільному телефоні.

Завдяки своїм характеристикам Mobility може бути як тимчасовою спорудою, наприклад, для бізнесу, так і для постійного проживання. Власник будинку, якщо необхідно, може додавати нові модулі до оселі, конструкція це дозволяє.

Оскільки мобільний будинок складається максимум з двох модулів, це значно спрощує його перевезення.

Як придумали модульний будинок?

«У сучасному світі мобільність стала основним фактором. Люди дедалі частіше змінюють місце проживання через роботу, навчання або бажання жити ближче до природи», – говорить засновник бренда Scandi Сергій Лоцман.

Аналізуючи потреби ринку, у Scandi зрозуміли, що модульний будинок можна модифікувати й перетворити на мобільний. Так виник Scandi Mobility.

Замість того, щоб будувати капітальний будинок, людина може на орендованій ділянці встановити мобільну оселю як тимчасову споруду.

«Наприклад, у вас є мальовнича ділянка десь у Карпатах на 50 соток, але забудовувати можна лише 5 з них. Зі Scandi Mobility з’явилася можливість встановити ще кілька будинків на ділянці, що має інше призначення», – додає Сергій Лоцман.

За словами Сергія Лоцмана, питання доступності житла є актуальним для багатьох людей. Тим паче в період російсько-української війни, коли люди втрачають свої оселі. «Наші мобільні будинки розроблені так, щоб бути компактними й функціональними. Найбільший розмір будинку – 84 квадратні метри (у ньому можуть жити 3–4 людини), що дозволяє забезпечити комфортне проживання на мінімальній площі», – додає він.

Які переваги Scandi Mobility?

Швидкість монтажу

Scandi Mobility зводиться значно швидше, ніж традиційні будівлі: монтаж займає лічені дні.

Мобільність

Основна й головна перевага такого дому: його можна демонтувати й перенести на нове місце. Мобільний будинок можна звести як тимчасову споруду й перевезти за потреби.

Модульність

Мобільний будинок складається з окремих секцій, які можна зібрати в різних конфігураціях.

Мінімальний вплив на довкілля

Оселя зводиться з екологічно чистих матеріалів.

Кому підійде мобільний будинок?

Scandi Mobility можна використовувати для постійного проживання й бізнесу. Одно- або двомодульний мобільний будинок буде оптимальним варіантом для заміського будинку або дачі, адже для його зведення не потрібен фундамент.

Мобільний будинок також може стати вдалим бізнес-рішенням. Мобільні оселі підходять для відпочинкових комплексів, офісів, шоурумів, гостьових або будинків вихідного дня. Попри швидкість монтажу, вони достатньо місткі й мають комфортне планування.

Які моделі Scandi Mobility можна замовити?

Scandi Camp

Одномодульний невеликий будинок, що має вітальню, кухню й спальню.

Площа – 21,45 м²

Scandi Double

Двомодульний будинок із вітальнею, двома спальнями, кухнею, ванною й терасою.

Площа – 59,5 м²

Scandi Double 4

Двомодульний будинок із вітальнею, кухнею, двома спальнями й терасою.

Площа – 84 м²

ДІЗНАТИСЬ ПРО SCANDI БІЛЬШЕ

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ