Українська студія Knife! Films випустила трейлер документального фільму «Епізоди: Тінь Чорнобиля», який є частиною серіалу «Епізоди».

Стрічка розповідає про створення української відеогри «S.T.A.L.K.E.R.: Тінь Чорнобиля». Зокрема, історію київських розробників на чолі з Сергієм Григоровичем, які у 2001 році вирішили зробити гру з реалістичною графікою, відкритим світом і сюжетом довкола Чорнобильської зони.

У фільмі своїми спогадами про роботу над S.T.A.L.K.E.R. й українську ігрову індустрію тих часів поділились Андрій Прохоров, Олег Яворський, Олексій Ситянов, Олександр Кохановський, Володимир Корунчак, Олександр Новіков, Олександр Максимчук, Олег Данилов, Дін Шарп й інші.

«Це історія про індустрію відеоігор, любов до своєї роботи й проєкт, який перейшов межі екранів і став попкультурним феноменом», – кажуть автори проєкту.

Авторами серіалу стали режисер Артем Григорян і продюсер Максим Сердюк. Фільм можна буде подивитися в мережі кінотеатрів «Планета Кіно» з 16 травня в Києві, Львові, Дніпрі, Одесі, Харкові й Сумах. Квитки можна придбати за посиланням.

 

Документальний серіал «Епізоди» про історії незалежної України вийшов у прокат у кінотеатрі «Планета кіно» 25 квітня. Серіал містить три епізоди: «Україна на Мундіалі», «Тінь Чорнобиля» й «Не перемикайтесь!» Перший епізод «Україна на Мундіалі» присвячений матчу за вихід у чвертьфінал між футбольними збірними України й Швейцарії на Чемпіонаті світу 2006 року.

 

Студія GSC Game World анонсувала остаточну дату виходу S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl. Гра вийде 5 вересня 2024 року. Гра матиме нелінійний сюжет, який можна пройти по-різному, а рішення гравців вплинуть на стан світу й фіналу.