У шведському місті Мальме на стадіоні Malmo Arena відбувся перший півфінал пісенного конкурсу «Євробачення-2024». За результатами голосування, дует Alyona Alyona & Jerry Heil, які представляють Україну, пройшли до гранд-фіналу конкурсу.

Alyona Alyona & Jerry Heil виступили з піснею "Teresa & Maria" під номером пʼять. Номер для дуету ставила українська режисерка Таню Муіньо, яка має дві номінації на «Ґреммі», а також портфоліо з кліпів для Дуа ЛіпиCardi BГаррі Стайлза, гурту FoalsСема СмітаThe WeekndДженніфер Лопез й інших музикантів.

До фіналу також потрапили Сербія, Португалія, Словенія, Литва, Фінляндія, Кіпр, Хорватія, Ірландія й Люксембург. Фінал 68-го пісенного конкурсу «Євробачення» проведуть 11 травня у шведському місті Мальме.

 

На Нацвідборі «Євробачення» вперше переклали пісні жестовою мовою. Пісні жестовою мовою перекладала Катерина Заботкіна, яка називає себе не перекладачкою пісень жестовою мовою, а виконавицею пісень жестовою мовою. 

В Українському товаристві глухих заявили, що переклад пісень жестовою мовою на Нацвідборі «Євробачення 2024» здійснювали на аматорському рівні й переважно з власною інтерпретацією матеріалу.