Мережа магазинів Stem, що представляє світові модні бренди, розпочинає осінній сезон яскравою колаборацією з відомою тату-художницею Марією Федорівною. Її роботи «Людина людині» прикрашають вітрини Stem у Києві, Львові, Дніпрі, Одесі та Харкові.

Спеціально для Stem Марія Федорівна створила серію малюнків, у яких поєднала техніки графіті, каліграфії й акварельного живопису. Усі зображення вона присвятила підтримці та надії.

«Моя робота тісно пов'язана з людьми, і те, що я відстежую в розмовах, я назвала «спільною надією». Надією на те, що їх зрозуміють, не осудять, не образять, а вислухають і приймуть. У своїй роботі я прагну провести діалог між людьми, об'єднати їх проти самотності. Розмова – це порятунок. Важливо мати простір, де тебе приймають і розуміють, де можна розділити спільний досвід. «Людина людині» – це про побудову підтримки», – розповідає Марія.

Роботи із серії також слугують тлом для нового digital-кампейну Stem. Моделі позують у речах із нових осінніх колекцій Calvin Klein, Tommy Jeans, Karl Lagerfeld та інших відомих брендів на тлі малюнків Марії.

«Мода й мистецтво перебувають у постійному діалозі, трансформуючи одне одного. Супрематизм у живописі впливав на творчість дизайнерів, так само як естетика стилю гранж надихала художників. У своїх роботах художники й дизайнери намагаються виразити власну індивідуальність і відтворити дух часу, у якому живуть. У нашому кампейні «Людина людині» ми також спробували відобразити настрої сучасного суспільства», – кажуть у Stem.

Stem планує й надалі створювати проєкти, пов’язані із сучасною артсценою, оскільки мистецтво, як і мода – це прояв індивідуальності.

   

Матеріал підготовлено за підтримки Stem