Український ювелір Денис Музика (Denis Music Jewellery) створив титанову брошку «Жива пам’ять» для вшанування пам’яті загиблих у Бабиному Яру.

Брошку розробили у формі дерев’яного зрізу з річними кільцями, що символізують тяглість історії та необхідність збереження пам'яті про минулі події. «Пам’ять, що нашаровується на кожне нове покоління, як кільця на стовбурі дерева», – каже ювелір.

29-го вересня відбудеться Марш пам’яті й нагородження людей, «які зробили значний внесок, щоб пам’ять про ці події жила». Нагородами стануть ці титанові брошки.

Ось такий вигляд має брошка-нагорода «Жива пам’ять»,
яку створив Денис Музика Фото: Denis Music Jewellery

Брошку розробили у формі дерев’яного зрізу з річними кільцями 
Фото: Denis Music Jewellery

Брошкою нагородять людей, «які зробили значний внесок,
щоб пам’ять про ці події жила» Фото: Denis Music Jewellery

   

Щороку 29 вересня відзначають День вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру. Цьогоріч – 83-ті роковини трагедії. 29–30 вересня 1941 року нацисти розстріляли 30 тисяч євреїв. «Дорогою смерті» вони гнали до яру мешканців міста цілими сім’ями. 

Загалом за час нацистської окупації в Бабиному Яру вбили майже 100 тисяч людей. У Києві знищили майже всю єврейську спільноту й людей, котрі намагались допомагати євреям.

   

Денис Музика працює у галузі contemporary jewellery і створює політичні прикраси як реакцію на події та способи розказати світу про Україну через свої витвори.

Фото й обкладиинка: Denis Music Jewellery