Бренд Etnodim презентував колекцію «Спогадів взори» із візерунками рушників другої половини 20 століття.

До колекції ввійшли чоловічі й жіночі вироби, більшість з яких представили у двох варіантах колірної гами. Крім сорочок, також випустили приталені жакети, чоловічі жилети й базові лляні штани без вишивки.

Щоб вивчити тему рушників, команда бренда спілкувалася з фахівцями Музею Гончара й Національного музею декоративного мистецтва. А також відвідала музей Людмили Дідук на Черкащині, яка почала збирати експонати майже 50 років тому, а в 1994 році заснувала краєзнавчий музей селища Мокра Калигірка.

«У період другої половини 20 століття орнаменти набули більш спрощеного й наївного вигляду. Окрім традиційних сюжетів, жінки експериментували із зображеннями квітів, ваз, плодів і букетних композицій. Часто ескізи малювали самостійно й переносили на тканину через копіювальний папір», – каже Людмила Дідук.

Придбати вироби з нової колекції можна на сайті Etnodim або в київському шоурумі на вулиці Верхній Вал, 58/28, і в шоурумі у Львові, на вулиці Івана Федорова, 4.

 

У липні Etnodim і Nadiia випустили спільну колекцію вишиваного одягу й прикрас «Хтось когось любить». Натхненням для колекції стало листування укранських письменниць Лесі Українки й Ольги Кобилянської та поетичне українське кіно другої половини 20 століття.