Платформа Pinterest опублікувала головні тренди осені 2024 року.

Автори зібрали запити користувачів, на які найбільше зросла популярність на початку сезону серед стилю, домашнього декору, їжі та хобі. Серед трендів відзначають групові активності («кулінарний книжковий клуб», «осінній кіновечір») та інтерес до японської культури («японська осіння мода», «японський дизайн вітальні»).

Стиль

Серед популярних запитів – візерунки, натхненні природою, та багатошаровість одягу. Користувачі шукають одяг з леопардовим й камуфляжним принтами, зображеннями собак і лобстерів й колготки з принтами. Також у тренді спідниці: пишні багатошарові (poofy skirt), балони й спідниці поверх джинсів або під сукню.

Волосся та макіяж

Pinterest називає осінь 2024 року сезоном манікюру в японському стилі,  «лисячого» кольору волосся і відродження чубчика. Під час вибору манікюру користувачі найчастіше шукають дизайни із зображенням бантиків, у стилі грецьких богів (сонце, місяць, золоті кольори) й короткі дизайни у стилі фанк. 

Серед деяких трендів на макіяж – ігарі (японський стиль макіяжу з використанням світло-рожевих румян), холодні відтінки, глянцеві губи й «котяче око». Як кольори волосся обирають «лисячий», медово-коричневий, вишневий блонд й вишнево-рудий. Також зростає популярність на чубчики: японський на бік, короткий і стрижку піксі з чубчиком.

Домашній декор

Користувачів Pinterest для осіннього сезону цікавить квіткова естетика, затишне освітлення й спокійні кольори. Вони шукають ідеї інтер'єрів у кольорах морської піни, лаванди, шавліє-блакитній палітрі й темно-зелених та фіолетових відтінках. Популярність японського стилю відзначили й у цій категорії.

Їжа

Зростає популярність запитів щодо желе: сливового, чорничного, а також персикового, малинового й молочного киселю. Шукають і страви японської кухні, зокрема моті, цукерки, карааге (смажена у фритюрі курка) й інгредієнти для суші. 

Хобі

Як тренди цієї осені виділяють хендмейд-заняття: виготовлення прикрас з бісеру, ниток, смоли, квілінгу чи битого фарфору. Також шукають, як зв'язати сумку гачком, зшити її з джинсів чи розмалювати. Серед інших популярних запитів – японські книги, гольф-клуб, театральний і тенісний клуби. 

   

«Віледж» створили підбірку осіннього декору від українських брендів. Тут пледи, посуд й, звісно, ароматні свічки (без кольорового листя й гарбузів теж не обійшлося). 

Обкладинка й фото: Pinterest