Український бренд Frolov і театральний режисер Іван Уривський створюють постановку казки «Івасик-Телесик» і так представлять колекцію Spring 2025 Ivasyk у межах Ukrainian Fashion Week.

Ідея для співпраці виникла у Фролова, коли він уперше побачив виставу Уривського. До того ж ця казка має особливе значення дизайнера для через особисту історію: цей показ-виставу він присвячує дідусеві, який був теслярем.

«Сама сила життя, що тече в коріннях «Івасика-Телесика», безпосередньо стане з’єднувальним ланцюгом між одягом і виставою», – поділилися в команді. До постановки залучать музикантів, співаків й акторів українського театру й кіно.

«Нова колекція досліджує містичне і народне, інтимне і вічне вже через дизайнерські техніки. Містичність починається вже зараз, адже місце проведення має лише три відомі про неї факти: «Фото та відеознімання заборонено. Взуття на підборах не рекомендується. Локація, якої не існує», – додали в команді.

Показ відбудетьсся 2 вересня. Його зможуть відвідати 300 глядачів і лише один раз. Квитки можна придбати за посиланням. Сьогодні Frolov оголошує продаж п’яти благодійних квитків, прибуток з яких перекажуть до БФ «Янко» на потреби ветеранів.

   

Ukrainian Fashion Week заснували в 1997 році, а з січня 2006 року співзасновниками UFW є Ірина Данилевська й Олександр Соколовський. Тиждень моди проводять двічі на рік. За роки існування на UFW показали понад 100 дизайнерів для більш ніж 12 000 гостей щосезону.

   

Цьогоріч, з 1 по 4 вересня, проведуть уже 55-й сезон Ukrainian Fashion Week, який повертається в Київ після чотирьох сезонів показів за кордоном, зокрема в Лондоні, Копенгагені, Лос-Анджелесі, Лісабоні й Берліні.

Презентації колекцій проведуть бренди Gunia Project, Ksenia Schnaider, UFW Project, Khrystyna Rachytska й Frolov. Також обіцяють покази The Coat by Katya Silchenko, Starchak / Yadviganetyksa, Viktor Anisimov.

Фото й обкладинка: Frolov, Іван Уривський