Український бренд Gunia Project презентував колекцію Independence до Дня Незалежності України.

До колекції ввійшли жіночі йй чоловічі вишиті сорочки, сукня, а також аксесуари й прикраси: шовкові хустки, плетені крайки (вузький пояс) з помпонами ручної роботи, гердани (прикраси у вигляді стрічки) з бісеру, кольє й ланцюжки.

Основним елементом колекції став дуб, який здавна використовують в українській обрядовості як ознаку могутності й мудрості. Символ дубу зʼявлявся в ритуалах й іграх, а також уособлював образ молодого козака у традиційних весільних піснях, був символом довголіття, здоровʼя і щасливого подружнього життя.

«Сама форма жолудя натхнена прикрасами кочових скіфів і втілює ідею нашої сили, що коріниться глибоко в минулому. Ми прагнемо закарбувати це відчуття й пронести його в повсякдення», – кажуть у бренді.

Бренд Gunia Project вперше поєднав кольорову емаль з дорогоцінними металами для виготовлення підвісок-жолудів. Дизайн оздоблення колекції розробили за мотивами вишитих рушників Наддніпрянщини, Київщини й Сумщини 18–20 століть та вишивки козацької старшини 17–18 століть. Замовити колекцію можна на сайті за посиланням.

   

Раніше ми збирали добірку посуду від українських виробників: від маленьких авторських майстерень до брендів із міжнародним визнанням.