Перший шоурум парфумованого паперу від Odeur 1885 почав роботу на вулиці Інститутській, біля Маріїнського парку, що поблизу станції метро «Арсенальна».

Культура парфумованого паперу почалася з 1880-х років у Парижі. Процес його виготовлення триває приблизно шість місяців. В основі паперу – натуральні інгредієнти, смоли й есенції.

Як користуватися парфумованим папером

Парфумований папір треба підпалити й задмухати так, щоб він тлів, а не горів. Залежно від виробника папір тліє до шести хвилин, разом із димом виділяються парфуми. Аромат розсіюється по приміщенню – і запах тримається протягом кількох годин.

Який папір є в шоурумі

У шоурумі преставляють найстаріші аптеки й парфумовані ательє Європи: Santa Maria Novella, Maison d’Oriza, Papier d’Armenie й Carta Aromatica – які раніше продавали лише онлайн. Напереродні перелік розширили й додали папір японських майстерень HA KO й Washi від Kunjudo. Усі аромати відтепер доступні й у шоурмі.

У лінійці від Papier d’Armenie – маленькі книжки із 36 відривних смужок (одна смужка – одне підпалювання), набір із буклетів і керамічна термостійка підставка у вигляді зірки. З ароматів пропонують Tradition, Armenie, Rose.

Серед асортименту французького аромату Papier Indien – одна коробочка паперу із 36 смужками для запалювання. Папір пахне нотами кориці, мигдалю, пудри й ванілі.

«Запах Carta d'Armenia — різноманітний: він водночас складний і простий. Конвалія переходить в евкаліпт, той – у ладан, який потім переростає в дубовий мох», – описують аромат у команді. В асортименті – одна коробочка паперу із 18 смужками.

HA KO буквально означає «листя» і «пахощі». Ароматизований папір виготовили у формі листя. Є білий (класичні аромати) і чорні (окрема лінійка ароматів) варіанти. Також під кожен сезон виробляють по два нові аромати. Усі листки можна купити наборами в дерев’яних коробках, також продають мат-підкладку.

   

Коли

за попередньої домовленості

Де

Печерський район

вулиця Інститутська, 24/7 (станція метро «Арсенальна»)