Ukrainian Fashion Week SS25, який відбудеться в Україні вперше після початку повномасштабного вторгнення, оголосив програму.

З 1 по 4 вересня презентації колекцій проведуть бренди Gunia Project, Ksenia Schnaider, UFW Project, Khrystyna Rachytska та Frolov. Також обіцяють покази The Coat by Katya Silchenko, Starchak / Yadviganetyksa, Viktor Anisimov.

На UFW створять інсталяцію з «образами українських брендів, які втілили творчу рефлексію на виклики воєнної доби» й відкриють портретну галерею дизайнерів, які долучитися до лав ЗСУ. 

Також у межах програми 1 вересня у книгарні «Сенс на Хрещатику» відкриють першу в Україні виставку політичних прикрас «Brave to Live». Це проєкт української ювелірної спільноти Lanka, присвячений людській стійкості перед обличчям війни, пояснюють організатори. А 3 вересня працюватиме відкрита освітня платформа School of Art x Craft, де зберуть експертів фешн-індустрії, щоб обговорити питання збереження й популяризації культурної спадщини.

У програмі Ukrainian Fashion Week також зʼявиться новий постійний формат – trade show, у якому візьмуть участь 15 українських брендів одягу та аксесуарів.

Як спільну благодійну ініціативу всіх учасників Ukrainian Fashion Week SS25 запустять збір коштів на обладнання для паліативного відділення ветеранів у Реабілітаційній клініці Святенка (село Циблі, Київська область). QR-коди для донейтів розташують на усіх локаціях. 

   

Ukrainian Fashion Week заснували в 1997 році, а з січня 2006 року співзасновниками UFW є Ірина Данилевська й Олександр Соколовський. Тиждень моди проводять двічі на рік. За роки існування на UFW показали понад 100 дизайнерів для більш ніж 12 000 гостей щосезону.

Цьогоріч проведуть уже 55-й сезон Ukrainian Fashion Week, який повертається у Київ після чотирьох сезонів показів за кордоном, зокрема в Лондоні, Копенгагені, Лос-Анджелесі, Лісабоні й Берліні.