Лімітовану колекцію «прайд-вишиванок» створили українські громадські організації «КиївПрайд» та «ХарківПрайд» з брендом "2 kolyory".

Чорні й білі сорочки виготовили з льону, а вишивку на них створили у кольорах прапору ЛГБТК+ спільноти. Колекція є благодійною: 40% з продажів передадуть на прайд-збір. У його межах хочуть зібрати 4 мільйони гривень для допомоги українським військовим.

Вишиванки уже доступні для придбання за посиланням, вартість кожної із них становить 4 тисячі гривень. Окрім того, підтримати прайд-збір донейтом можна тут

   

«КиївПрайд» проведуть у червні, уперше з початку повномасштабного вторгнення. У межах прайд-місяця 9 червня, о 13:00, у київському артцентрі Closer організують благодійний освітній фестиваль. У програмі – лекції, дискусії, креативні майстерні, ярмарка українських брендів, психологічні консультації, майстер-класи й музична програма.

Окрім того, 16 червня проведуть Марш рівності, який востаннє проходив у Києві ще у 2021 році. Спершу організатори заявляли, що через воєнний стан його організують у київському метро, а долучитися зможе не більше 500 людей.

КМДА закликала організаторів обрати іншу локацію з міркувань безпеки, утім у «КиївПрайді» відповіли, що подія може відбутись у метро й без офіційного погодження КМДА чи метрополітену. Згодом вони опублікували спільну заяву й наразі організатори шукають альтернативні варіанти локації.