Бренд Etnodim презентував нову колекцію «Своя сорочка» з 15 вишитих виробів, що досліджують південь і схід України. Це сорочки, сукні й аксесуари, у вишивці яких утілили притаманні цим місцевостям природу, архітектуру й мистецтво.

Колекція охоплює Приазовʼя, Причорноморʼя, Наддніпрянщину й Південну Бассарабію. Зараз там відбуваються бойові дії, більшість із них перебуває під окупацією.

Приазовʼя показали через маріупольські мозаїки Алли Горської; Причорноморʼя – через наївне мистецтво Поліни Райко; Наддніпрянщину показали через екстерʼєр будинку Барського – однієї з найстаріших памʼяток архітектури, що розташована в Кропивницькому; Південну Бессарабію зобразили через природу регіону, зокрема, степове різнотравʼя: квітки горицвіту, червоні маки, ромашки.

Ролик до виходу колекції, який зняла агенція Drama Queen

Вироби з колекції «Своя сорочка» вже можна замовити на сайті Etnodim, а також придбати в київському шоурумі на вулиці Верхній Вал, 58/28, а також у шоурумі у Львові, на вулиці Івана Федорова, 4.

   

Etnodim створив вишиванки, присвячені країнам, які допомагають Україні. Серед них – США, Велика Британія, Польща, Латвія, Естонія, Литва, Франція, Німеччина й Канада.

обкладинка й фото: Андрій Грей