Благодійна крамниця Animalism by UAnimals спільно з асоціацією родин захисників «Азовсталі» створили дроп про тварин, які чекають військових-петперентів із полону.

Близько двох років тому захисники Маріуполя, виконуючи наказ, вийшли з «Азовсталі». Відтоді понад 900 військових перебувають у полоні, кажуть в асоціації.

На футболках із колекції зобразили їхніх реальних тварин: пітбулька К’яра чекає із полону на Тараса, кішка Марта – на Олександра, вівчарка Локі – на Петра. «А пес Рем і мишка Маша померли, не дочекавшись зустрічі зі своїми господарями – військовими Сергієм і Валентином», – розповідають організатори.

Малюнки для дропу створила керівниця асоціації й ілюстраторка Катерина Прокопенко. Він доступний для замовлення за посиланням, а отримані кошти передадуть у благодійний фонд UAnimals для порятунку тварин від війни.

   

UAnimals запустив онлайн-видання про гуманність до тварин і довкілля. Тут розповідають історії тварин, людей, водойм, лісів, заповідників на тлі війни й негуманних практик, діляться в команді. Одним із перших опублікували розслідування про українські ветклініки, де присипляють здорових тварин.

Обкладинка й фото: UAnimals