Хоч пляжний сезон у Києві цьогоріч знову не запускають, але саме час літніх відпусток. Ми зібрали 10 українських брендів, які пропонують купальники на різний смак: спортивні, із SPF-захистом, класичні й такі, що можна буде зробити частиною повсякденного образу. 

Brabrabra

Український бренд білизни Brabrabra створив колекцію смугастих купальників. Серед них – суцільні та роздільні варіанти у жовтому й зеленому кольорах, які можна поєднувати між собою.

Sao Swimwear

Це бренд купальників від дворазової чемпіонки Європи з синхронного плавання Катерини Садурської для тих, «хто любить водну стихію, та можливості, які вона дарує». 

Для їх створення використовують еконіл – матеріал з переробленого океанічного пластику і рибацьких сіток, який має ефект захисту SPF-50. Серед таких – суцільні купальники з довгими рукавами чи без них із колекції Sport.

Pitaya

Бренд створює екологічні купальники, які пропускають «дозований рівень ультрафіолету» через велику кількість у них мікроотворів, але захищають від опіків (SPF-35).

Тут представлений, зокрема, суцільний купальник із рукавами у розмірах plus-size. Його створили у 13 принтах, рослинних й анімалістичних, а також пропонують одягати не лише для купання, а й активного відпочинку чи на прогулянку. З такими ж принтами доступні чоловічі шорти для плавання. 

U-R-So

Український бренд  U-R-So створює лаконічні однотонні купальники із переробленого нейлону [еконілу], які мають рівень захисту SPF-50. Можна зібрати комплект у червоногарячому, ліловому, чорному чи помаранчевому кольорах або ж поєднати їх між собою.

Dodo Socks

Бренд шкарпеток та базової білизни Dodo Socks презентував колекцію купальників «То моє море», які присвячені ландшафту українського моря. Вони виготовлені із еконілу, є стійкими до хлору та мають рівень SPF 50+. Для літнього сезону бренд пропонує також унісекс-шорти із поліестеру, що швидко висихають.

O (FourFour)

Як частину колекції секонд-скін одягу Essence представили суцільний купальник на блискавці, натхнений контурами богомола. Він створений із нейлону й еластану та є стійким до хлору, сонцезахисного крему та олії.

Swim by Di

Swim By Di – це бренд-релонч класичних моделей купальників, які були популярними в 90-их роках. До їхньої нової колекції Gelato увійшли три суцільні купальники – Limoncello, Frutti di Bosco й Menta. 

Petrykivsky

Бренд створили, щоби популяризувати український декоративно-орнаментальний петриківський розпис, пояснюють у команді. Із зображенням традиційного орнаменту тут доступна колекція парних купальників. Можна обрати принт із маками, павичем, соняхом чи волошкою.

Sun and Sea

Sun and Sea позиціонує себе як «екобренд розумних купальників», які захищають від опіків (SPF 35-50+). У їхній новій колекції – пляжні костюми для чоловіків та жінок, натхнені тропічними птахами. 

Roar

Для колекції Oceanide бренд купальників та круїзного одягу Roar створив зв'язаний у техніці кроше топ ручної роботи, який розшили намистинами-мушлями. До нього можна підібрати також пляжні міні- чи мідіспідниці.

обкладинка: Sao