У рубриці «Зовнішній вигляд» ми фотографуємо містян і просимо їх розповісти про свій одяг, шопінг та улюблені місця в Києві. 

Сьогоднішня героїня – Анастасія Івченко, співзасновниця агенції Public Kitchen, школи PR і комунікацій Public Kitchen Skool і курованого гіда Києвом Hey Guide.

Про шопінг 

Війна сильно змінила мій стиль і підхід до шопінгу. Раніше я дуже любила купувати одяг та взуття, і стиль у мене був досить «екстра» в плані поєднання кольорів, фактур, цікавих комбінацій речей, матеріалів. Але коли почалася повномасштабна війна, я вимушено поїхала на півтора місяця в Латвію з маленькою валізкою, яку збирала в паніці. Я зі своєю «тривожною валізкою» виглядала максимально абсурдно, бо в стресі, коли голова взагалі не працювала, зібрала дуже дивний набір речей: фіолетовий спортивний костюм, золоті лофери Chanel. А це Латвія, дуже холодна країна, ще й зима.  

Коли я приїхала в Ригу, зрозуміла, що нічого з того, що в мене є, мені не підходить. Тож я пішла й купила собі дуже базові речі: чорні штани, монохромний светр. З того часу зрозуміла, що мені не потрібно багато речей. 

Останні три роки я купую одяг за потреби й дуже виважено. З імпульсивних покупок цього року –  сукня Etnodim і піджак Article Blazers. 

Я нічого не купую через баєрів, тому що понад 10 років займаюся фешном, і в мене якийсь момент у мене трапився передоз одягом. Зрозуміла, що де б у світі я не була, у які би бутики не заходила, хто б які колекції не випускав, за останні два роки не було жодної речі, яку б я дуже хотіла. Нічого такого, що потрібно було б шукати через баєра. Найчастіше я купую одяг онлайн. 

Про стиль

Зараз мій гардероб складається з більш стриманих речей, які я між собою комбіную. Раніше з іронією ставилася до любителів мінімалізму, а зараз я сама часто використовую дуже прості комбінації. 

Останнім часом активно займаюся спортом, тому в поле мого зору почали потрапляти цікаві спортивні й хайкінгові речі, на які я звертаю увагу та купую. Перед тим, як щось купити, я виважено думаю: чи дійсно мені потрібна річ, чи мені просто хочеться швидких ендорфінів.

Я дуже люблю спідниці та сукні. Останнім часом мене потягнуло на strong стиль: чорні штани, приталені спідниці, піджаки, блузи. Певно, це якесь внутрішнє дорослішання, яке так проявляється. 

Чого я ніколи не вдягала й не вдягну – це шорти. Я взагалі не розумію цей предмет гардероба. 

Особливого потягу стежити за чиїмось стилем я ніколи не мала. Проте мені дуже подобається, як одягається Юлія Логвін, засновниця бренду Jul.

Про аксесуари

Велика частина мого гардероба – прикраси. У стосунках із прикрасами ніякі життєві обставини не змогли нічого змінити. Я фанатка прикрас, у мене їх дуже багато. І я обожнюю їх комбінувати. Як правило, їх має бути на мені відчутно – одночасно п’ять-шість підвісок, три браслети. Якщо я без прикрас, у мене відчуття, що я вийшла з дому гола. 

Також я обожнюю сумки-шопери. Купую їх за будь-якої нагоди. І найчастіше в повсякденному житті я ходжу не із сумкою, а із шопером. 

Про Київ

Я дуже люблю Київ. Це моє рідне місто, я тут народилася й усі найважливіші події мого життя відбувалися тут. Я не люблю надовго їхати з Києва, бо мене завжди тягне додому. Перші півтора місяця вторгнення були для мене катастрофою. І я в якийсь момент не витримала й поїхала додому, незважаючи ні на що.

Я дуже люблю галявину біля історичного музею. Там є одне дерево, під яке я люблю приходити з пледом, чаєм і книжкою, щоб побути наодинці й подумати про життя.

Люблю Золоті ворота. Люблю Русанівку, вважаю, що це – діамант. Неймовірний район із класною інфраструктурою й атмосферою, ніби ти зовсім не в місті. Я – подолянка, тому, звісно, люблю Поділ. 

Із закладів люблю старий ресторан – Osteria Pantagruel, люблю всі «Привіти». Люблю легендарний ресторан «Струмок» у Козині, Київської області. І люблю село, де живе моя бабуся, біля Боярки. 

Намисто – Simone Rocha

Топ – Massimo Dutti

Спідниця – Kulakovsky

Взуття – Bottega Veneta

   

Піджак – Article Blazers

Футболка – Anine Bing

Штани – Maxmara

Взуття – Manolo Blahnik

   

Куртка – Vintage

Футболка – Katsurina

Штани – Anna October

Взуття – Hvoya